Migranti kao izgovor: Bakir Izetbegović traži da Bosna pošalje vojsku na granicu sa Srbijom

Ukazujući na moguću humanitarnu katastrofu zbog zimskog perioda, SDA smatra da svi nadležni treba da pruže podjednaku podršku, a posebna odgovornost je, kažu, na Savetu ministara BiH

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH Bakira Izetbegovića traži od Predsedništva Bosne i Hercegovine angažovanje pripadnika Oružanih snaga na granici sa Srbijom radi, kako kažu, zaustavljanja priliva novih migranata.

„Dalje odlaganje i izbegavanje uvođenja ove mere, koju podržavaju Džaferović i Komšić, a protivi joj se Dodik, ne može se više ničim pravdati“, saopštili su iz te stranke.

Oni su pozvali državne institucije i agencije da intenziviraju svoje aktivnosti na rešavanju migrantske krize, jer, kako navode, ne može sav teret rešavanja tog pitanja biti samo na ministarstvu bezbednosti, odnosno njihovom ministru Selimu Cikotiću.

Ukazujući na moguću humanitarnu katastrofu zbog zimskog perioda, SDA smatra da svi nadležni treba da pruže podjednaku podršku, a posebna odgovornost je, kažu, na Savetu ministara BiH, prenosi Tanjug.

„Kompletno Savet ministara BiH je dužan da ovo pitanje rešava u saradnji sa drugim nivoima vlasti u BiH“, saopšteno je iz Izetbegovićeve stranke.

Povezane vesti

 • Korisnik: Komandant 1001
  28/11/2020 - 11:25
  ¨Gde ćeš Bakire u Moravu kada neznaš da plivaš
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi