Milorad Dodik
Printscreen
Milorad Dodik

Printscreen

Milorad Dodik, Foto: Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izjavio, da je Mup Republike Srpske brzom akcijom policije, u Klasnicama kod Banjaluke uz pomoć helikopterskog servisa, locirao i uhapsio 18 migranata koji su predati Okružnom Tužilaštvu u Banjaluci i Službi za odnose sa strancima.

Pročitajte još:

Migrant koji je iz pištolja pucao na policiju, nakon hapšenja je policiji dao lažne podatke, da je državljanin Palestine a da su mu inicijali X.X.

Migranti

EPA

Migranti, Foto: EPA

Služba za odnose sa strancima, utvrdila je da se radi o licu, čiji su inicijali G.A. i da je državljanin Alžira i da će se od Ambasade Alžira traziti provera za ovo lice.

U Banjaluci je kod Tehnološke skole primećena još jedna grupa migranata, gde je odmah intrervenisala policija. Građani Klasjica predahnuli su, kad su migranti pohapšeni, jer migranati stižu na razne načine pa i sa oružjem. A da migranti predstavljaju veliku opasnost, rekao je Milorad Dodik srpski član Predsednista BiH.

Migranti

printscreen

Migranti, Foto: printscreen

- Policiji treba dati još veća ovlašćenja, da se brane od migranata. Republika Srpska je mogla da ima tragičnu situaciju, da je neko od policajaca stradao od migranata mi sebi to ne smemo dozvoliti. Godinama govorim, da su migranti ozbiljna bezbednosna pretnja u svakom slučaju. Republika Srpska ostaje privržena politici koju je ranije utvrdila, a to je da nema zadržavanja migranata u Republici Srpskoj. Svi pokušaji iz Sarajeva, pa čak i Zapada, da se migranti ravnomerno rasporede po celoj BiH, neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti se zadržavati migranti. Republika Srpska je zainteresovana za zatvaranje granica za migrante i da se oni deportuju iz BiH - posebno je naglasio Milorad Dodik.