Crna Gora
screenshoot/Facebook
Crna Gora

screenshoot/Facebook

Crna Gora, Foto: screenshoot/Facebook

U Beranama se na protestnoj litiji od centra grada do tri kilometra udaljenog manastira Ðurđevi stupovi danas popodne okupio do sada rekordan broj građana, a na prilazu manastiru kolona je bila nepregledno duga, prenosi podgorički portal Vijesti.

Kako se navodi, protesti zbog usvajanja Zakona se u Beranama odvijaju svakodnevno, a broj mirnih protestanata koji se okupljaju u porti manastira na molebanu iz dana u dan sve je veći.

Nakon molebana građani su se razišli.

I u Bijelom Polju na litiji koja je išla gradskim ulicama okupilo se više od 10.000 vernika, koji su još jednom izrazili svoj protest zbog izglasavanja Zakona, a pre litije služen je moleban.

Moleban je služen večeras i u Plužinama, u crkvi Svetog Jovana Krstitelja, nakon kojeg je gradom prošla litija koju je predvodilo sveštenstvo u pratnji brojnih Pivljana koji su nezadovoljni usvojenim Zakonom.

Litija je održana i na Žabljaku.

Više hiljada gradana okupilo se veceras i na litiji u Podgorici. U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja prethodno je služen moleban, u znak protesta protiv nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Sveštenstvo i građani oko 19 sati krenuli su u molitvenu šetnju do crkve Momišićkih mučenika. Litija je protekla mirno.

Litija je održana i u Nikšiću, a litije koje se održavaju zbog usvojenog Zakona o veroispovesti održavace se u tom gradu do Badnjeg dana, prenose Vijesti. Sutrašnju litiju u Nikšiću će predvoditi episkop budimljansko-nikšicki Joanikije.

Episkop Mileševske eparhije Atanasije služio je večeras moleban u crkvi Svete Petke u Pljevljima. Atanasije je predvodio litiju ulicama grada, na kojoj je bilo nekoliko hiljada gradana.

I u Baru je veceras održan skup u znak protesta protiv usvojenog zakona. Ispred Sabornog hrama u tom gradu okupio se veliki broj građana.

Komentari (1)

zagondzija

02.01.2020 21:21

Nedaj te se braco sad ako bitku izgubite protiv Djukosmanije vera ce se utrijeti izdrzite do kraja ne dajte svoje svetinje u ruke zlikovcu