GORE TIRANA, DRAČ, SKADAR! Masovni protesti u Albaniji, dali rok vlastima do 16 sati, organizatorima prete da će LETETI GLAVE! (FOTO)

Hiljade studenata i učenika i danas su izašli na ulice u više albanskih gradova protestujući protiv visokih školarina i loših uslova učenja i studiranja.

Protest studenata u Tirani, Foto: screenshoot/twitter

Njima su se danas pridružili i profesori, izveštavaju albanski elektronski mediji, koji tvrde da su danas počele pretnje organizatorima protesta da će trpeti posledice ukoliko se ne sklone sa ulica.

Protesti se održavaju u Tirani, Draču, Skadru...

Protesti u Tirani, navodi se, dostigli su svoj vrhunac, a na ulicama je hiljade mladih u broju koji, kako se navodi, nije i ne može da okupi nijedna politička opcija.

Oni stoje ispred Ministarstva prosvete u znak protesta protiv povećanih školarina. Vladi su dali ultimatum da danas do 16 sati smanji te troškove ili će u protivnom protesti biti radikalizovani.

Protestanti su takođe tražili bolje uslove, pa i odlaganje školarina za januar.

Protestuju studenti svih fakulteta od poljoprivrednog do arhitektonskog.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: aha
  06/12/2018 - 19:35
  Zaigrala mecka :))))
 • Korisnik: gojko
  06/12/2018 - 14:18
  E moj ramica , obuj patike, stavi krvatu, i izadji preda njih , da im pokazes svoj plan o velikoj albaniji a da srusis SRBIJU, hoces veliku a i u maloj ti narod gladuje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi