Svetozar Marović
Alo! Marko Metlaš
Svetozar Marović

Alo! Marko Metlaš

Svetozar Marović, Foto: Alo! Marko Metlaš

To su privilegije koje propisuje Zakon o predsedniku Srbije, a pripadaju bivšem šefu države, što se u ovom slučaju odnosi i na nekadašnju državnu zajednicu jer je njen pravni naslednik Srbija.

Marovićev advokat Zdravko Begović nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju, navodi portal.

“Nisam razgovarao s njim na tu temu. Svetozar Marović je i dalje na lečenju i nema promena kada se radi o njegovom zdravstvenom stanju”, kazao je Begović.

Marović je bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora od februara 2003. do maja 2006. godine.

On se nalazi na lečenju u Beogradu, a Crna Gora ga potražuje kao, kako je i sam priznao, šefa organizovane kriminalne grupe koja je napravila višemilionsku štetu Opštini Budva, podseća portal.

Za njim su crnogorske vlasti raspisale poternicu.

Međutim, on je na psihijatrijskom lečenju u Beogradu i nije sposoban da se odazove zahtevu za izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori zbog depresivog stanja u kome se nalazi, a koje se, kako je nedavno saopštio njegov advokat, graniči sa suicidnim ponašanjem.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin nedavno je zatražio od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića hapšenje Marovića.

Komentari (9)

grom

06.05.2018 13:54

sta hoces??? toliko ste nam zla naneli bas vi crnogorci...zato te treba uhapsiti i proterati odakle si dosao u bg...a kad si lobirao za odvajanje od srbije nije ti valjala ...zato odmah deportacija...ne samo tebe nego svih crnogoraca koji su nam upropastili grad sa obracunima i ubistvima svaki dan

rastko

06.05.2018 16:23

@grom - Bravo za komentar! Apelujem da neko od poslanika u Skupštini postavi pitanje ko u ovoj Srbiji pruža gostoprimstvo ovom osvedočenom srpskom neprijatelju i zagovorniku cepanja državne zajednice SCG. Ako je i bolestan, deportovati ga pod hitno u psihijatrijsku bolnicu kod Kotora /Dobrota/; ne znam zašto da se leči u Srbiji, očigledno kravi muzari za mnoge Crnogorce.

steyr

06.05.2018 14:28

Bilo mu je super dok je drpao pa sad ko svaki Crnogorac da se smiri u Srbiju i ako moze i penziju od srpske sirotinje.SRAMOTA

maks

06.05.2018 14:41

...hitno ga spakovati i jos par hiljada njih ...i poslati ih sa nepovratnom kartom...

Sneza

06.05.2018 14:54

Kad nesto treba oko para svi cekaju Srbiju. Ako njrmu daju trazice i ostali. Nek on trazi od svojih crnogoraca. Cuj pukla psiha a za to mu treba šofer..

naki

06.05.2018 15:31

Njegovi ga traze zbog lopovluka za usi i da odgovara a ne da po savetu pretplacenig advokata glumi ludilo

Paparaco

06.05.2018 15:36

Postoji li još koja krava za mužu osim Srbije?

Сараџогла

06.05.2018 16:37

Пајзите ово ... СРБИЈА ЈЕ НАСЛЕДНИК ЈУГОСЛАВИЈЕ! А Црна Гора није? То када је први пут црногорац турио петокраку на чело заборавио је за бога.Када су дошли у најезди са Титом србин је кукавички ћутао док су се црногорци и словенци гложили кој ће више да се окористи.А такозвани хрвати нису ни они стајали скрштених руку! Значи,бато,да скратим ... Вила,са плаћеним комуналијама.24 часа личан шофер и 154 'иљада пензија.СРБИЈАНИТИЗАМ А ЛЕКА МУ НЕМА! Плус ,,пензионерска картица у БУС +!

OOUR

06.05.2018 18:36

Malo mu ono što je pokrao i napravio po svojoj državi, sad mu još treba i srpska penzija! Ko ovde, koga pravi budalom već godinama?