UČITELJICA JOJ PRUŽILA PODRŠKU Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu (FOTO)

Nagrađena na državnom nivou

učenica Marijana
učenica Marijana, Foto: Printscreen

Ja sam Marijana. Ne poznajete me? Istina, nema me ni na Instagramu, ni na Fejsbuku. Ne četujem. Ako me želite upoznati, možete doći kod mene - napisala je devojčica u sastavu.

Devojčica Marijana 12-godišnjakinja je koja nema laptop, internet, nit telefon, a njen je sastav prekrasna i tužna priča.

Njena razredna, učiteljica hrvatskog jezika iz Osnovne škole Molve, Marija Halaček, za nju ima samo lepe reči i kaže da je drugačija.

- Ona nikad nije rekla - 'E ja bih baš to, joj pogledaj kako se ova obukla, kako je bila negde'. Nema takve uzore. Njeni uzori su nešto sasvim drugo i zato je posebna - rekla je Halaček koja je prepoznala njen talent za pisanje.

Sve pršti od luksuza! Dosad neobjavljeni prizori sa svadbe Milovog sina! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 21.09.2019. 20:34 Raskošna svadba se održava na Svetom Stefanu Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović Kako saznajemo, oko Kraljičine plaže i Miločera prisutno je više vozila policije. Svadbeno veselje povodom ženidbe Blaža Đukanovića, sina predsednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, održava se na maloj Kraljičinoj plaži.

Ja sam Marijana. Ne poznajete me? Istina, nema me ni na Instagramu, ni na Fejsbuku. Ne četujem. Ako me želite upoznati, možete doći kod mene. U moju ulicu ili školu. Ili mi mašite dok čekam na autobuskoj stanici. Lako ćete me prepoznati. Ja sam ona koja ne drži mobilni u rukama - piše u sastavu koji je napisala Marijana.

- Tražila je temu, a ja sam uporno vraćala, daj nešto od sebe. Pitaj se po čemu si posebna. Došla je sledeći dan i rekla da je razmislila. Spustila je glavu dole. Bilo joj je neugodno. Rekla je: 'Znate, meni je neugodno, ali ja mislim da sam posebna jer imam sve petice'. Ja kažem: 'To je odlično, baš zato si posebna - ispričala je učiteljica.

Marijanino odeljenje
Marijanino odeljenje, Foto: Printscreen

Naime, Marijana je napisala sastav o detinjstvu bez telefona i interneta sa kojim je osvojila drugo mesto na državnom književnom takmičenju ''Mato Lovrak''.

20 SEKUNDI PAKLA ZADESILO ALBANIJU! Noćna mora kakvu nisu videli 30 godina! Delovi zgrada padali na ljude i automobile! Sirene zavijaju, povređeni na sve strane! (VIDEO)

- Znali su da mi se rugaju jer nemam internet, ni telefon, pa da nam je kuća ružna, mislim, to sve oni nisu nama baš sad u oči govorili, ali dok oni to vide, to jako boli. Ne osećam se baš dobro zbog toga, zapravo uopšte. To drugi ne bi smeli da rade. Ali dobro, ne treba mi njih uvek da slušamo nego glavno da verujemo u sebe i imamo jedni druge - skromna je Marijana.

Za nagradu je dobila telefon i laptop koji deli sa braćom i sestrama, a nekih većih želja Marijana nema.

učenica Marijana
učenica Marijana, Foto: Printscreen

- Ne bih ništa hela za sebe, samo bih hela da budem učiteljica i da prolazim razrede sa 5,0 kako je to bilo i do sada i da idem na fakultet i da budem učiteljica da učim druge. Snovi se ostvaruju, ali nije to baš tako bajno. Pa, valjda budem mogla sve što hoću, ali možda i ne budem - kaže Marijana.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi