Banja Luka
Youtube printscreen
Banja Luka

Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Dozivala ukućane

Napad se desio nedaleko od kuće u kojoj živi Emina, a koja se vraćala kući sa posla. Mladići su je prvo oborili u sneg, a potom su joj stavili ruke na usta i pokušali da je uguše. Zeničanka se borila za svoj život, vrištala i dozivala ukućane, koji su je, srećom, čuli.

PROČITAJ JOŠ:

Nasilnici poslali zahtev za prijateljstvo

Shvativši da prema njima trči otac devojke koju su napali, mladići su se dali u beg. No, otac je uspeo da stigne jednog od napadača, koji je posle u policiji rekao ko je drugi napadač.

Da su mladići ispitani u policiji, potvrdila je Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističući da kod devojke nisu konstatovane povrede.

Učenik, Zenica

Avaz.ba/Printskrin

Zenica, Foto: Avaz.ba/Printskrin

- Radi se o mladićima koji će uskoro biti punoletni. Oni su ispitani u policiji, preduzete su sve mere koje su u našoj nadležnosti - kaže Alić.

Napravili sačekušu

Mladići su navodno napravili klasičnu sačekušu 27-godišnjakinji. Inspektorima su tokom ispitivanja priznali da su Eminu pratili izvesno vreme.

PREPORUČUJEMO:

Zeničanka je posle napada prevezena u Hitnu pomoć, gde su joj konstatovane lakše povrede, nakon čega je otpuštena na kućno lečenje.

Prema nezvaničnim informacijama dvojica maloletnih nasilnika, nakon što su izašli iz policijskih prostorija, nesrećnoj devojci su na Fejsbuku uputili zahtev za prijateljstvo.

Motiv nepoznat

U porodici još ne znaju šta bi mogao biti motiv zbog kojeg su mladići odlučili da napadnu devojku, a brojni meštani Babića ostali su u šoku kad su čuli za ovaj nesvakidašnji incident.

Prema rečima meštana, jedan od dečaka bio je zaljubljen u devojku, a nekoliko dana su je pratili na putu do kuće, kako bi verovatno isplanirali svoj napad.

- To su za mene bolesni ljudi. Nažalost, pušteni su iz policije, jer su maloletni, znate kakav je zakon kod nas. No, da sam ih ja uhvatio kao što je njen otac, meni ne bi izašli iz ruku - kaže Sedin, rođak napadnute Emine.