Dritan Abazović
Youtube printscreen
Dritan Abazović

Youtube printscreen

Dritan Abazović, Foto: Youtube printscreen

Najveća zvezda izbora u Crnoj Gori je Albanac Dritan Abazović za koga kažu da drži "ključ" nove crnogorske vlade. Evo i nekih detalja iz njegovog privatnog života.

Dritan Abazović ima 35 godina, a u politici je od svojih dvadesetih. Bio je jedan od osnivača političke partije Pozitivna Crna Gora 2012. godine, koja je tada osvojila sedam mandata, a Abazović je postao najmlađi član tog saziva Skupštine Crne Gore.

Dve godine kasnije, nakon podela, napušta ovu partiju i funkcioniše kao nezavisni poslanik do 2015. godine, kada se priključuje novoosnovanoj Ujedinjenoj reformskoj akciji (URA), na čijem je danas čelu.

Oko URE je okupljeno još nekoliko stranaka i pokreta – Savez građana Civis, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci.

Gimnaziju je završio u Ulcinju, fakultet u Sarajevu, gde je bio student generacije, magistrirao u Podgorici, pa doktorirao u Sarajevu. Usavršavao se u Oslu, SAD, Španiji, Austriji… i propagira ideju multikulturalnosti koje se nije odrekao ni u kampanji.

- To je sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije - kazao je Abazović u predizbornoj kampanji.

O njemu javnost u Srbiji malo zna, a za kratko vreme, nakon poraza DPS-a Mila Đukanovića, postao je regionalna zvezda!

Sestra i brat Dritana Abazovića, oboje specijalisti medicine, žive u Beogradu, gde grade zavidne profesionalne karijere.

Dritan i brat

Printscreen/YouTube

Dritan i brat, Foto: Printscreen/YouTube

To naročito važi za Dritanovog starijeg brata, dr. Džihana Abazovića, specijalistu urgentne medicine, koji je priznati stručnjak u oblasti regenerativne medicine i primjene matičnih ćelija za lečenje raznih bolesti, o čemu često govori za srpske medije.

Bavi se primenom matićnih ćelija u ortopediji, neurologiji i u okviru lečenja COVID-19, a potpredsednik je Asocijacije za biologiju i regenerativnu medicinu.

Pored toga, autor i koautor je brojnih radova iz oblasti regenerativne medicine. Džihan je osnovne studije završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završio i specijalizaciju iz urgentne medicine.

Najbliži članovi porodice Dritana Abazovića žive u Srbiji, a tu činjenicu pokušavaju protiv njega da iskoriste crnogorski suverenisti. Kako kažu, to je dokaz da "on sluša direktive koje dolaze iz Beograda".

Dritan pored brata i sestre ima još dvojicu braće koje žive u Sarajevu, ima i mnogo prijatelja u BiH, posebno među pripadnicima akademske zajednice.

Pročitajte još: