Vaterpolo utakmica bazen lopta
Shutterstock
Vaterpolo utakmica bazen lopta

Shutterstock

Vaterpolo utakmica bazen lopta, Foto: Shutterstock

Nakon dugotrajnog neuspešnog oživljavanja lekari su mogli samo konstatuju smrt. Neslužbeno saznajemo da je reč o srčanom infarktu.

U Operativnom centru MUP-a u Sarajevu rekli su nam da su u 18 sati i 5 minuta dobili vest o pronalasku beživotnog tela deteta na bazenu pa su na lice mesta upućene tri patrole. - Ovo je strašna tragedija i slučaj kakav nikad nismo imali. U blizini deteta u tom je trenutku bila njegova majka. Odmah je izvučen iz bazena, hitna pomoć vrlo je brzo stigla, ali dete je preminulo - rekao nam je šokirani direktor fudbalskog turnira.

Policijski uviđaj je u trenutku pisanja ovog teksta još uvek bio u toku, pa je njime rukovodio dežurni tužilac iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Događaj koji je oglašavan kao "fudbalska olimpijada" i "fešta za roditelje" tako je na samom otvaranju zavijen u crno, a potvrđeno je da će na turniru biti otkazani svi zabavni sadržaji.

Na broj telefona Akademije Srđan Mladinić javio nam se muškarac koji se nije imao snage ni da se predstavi. Kroz suze nam je rekao kako se radi o strašnoj tragediji. - Bože, što je ovo, kako ovo uopšte opisati? Izdahnuo nam je na rukama. Nismo ništa mogli da učinimo. Ovo je prestrašno - rekao je plačući i prekinuo razgovor.

Kako je javila Slobodna Dalmacija, lekari su više od dva sata pokušavali reanimirati dečaka, ali bez uspeha. Ostala deca odmah su poslana u svoje sobe kako ne bi prisustvovali strašnom događaju, a u petak će se odlučiti kada će se vratiti u Split.

PROČITAJTE JOŠ:

 U međuvremenu, redakciji Jutarnjeg javio se jedan od roditelja malih fudbalera, Joško Šerka, stanovnik ostrva Brača, koji tvrdi kako organizatori turnira ne govore istinu kada kažu da je dete odmah izvučeno iz bazena.

- Bio sam među onima koji su potrčali kada su počeli vikati i tražiti doktora. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena, znači da je dole provelo bar deset minuta. Ne znam ko se ovime pokušava opravdati, ali sramota je da hotel sa pet zvezdica nema spasilačku službu na bazenu - rekao nam je Šerka. Potvrđuje da su se lekari više od dva sata borili kako bi mališana vratili u život, ali da mu je srce čak u nekoliko navrata davalo puls, no naposletku je ipak izdahnuo.

Šerka nam kaže i kako će većina dalmatinskih ekipa koje su trenutno u Sarajevu najverovatnije otkazati dalje učestvovanje na turniru pa se već u petak zaputiti prema Hrvatskoj jer su deca u stanju šoka.

 Stanovnici Sarajeva sa kojima smo stupili u kontakt zgroženi su strašnom tragedijom koja se dogodila u njihovom gradu. Kažu kako takav slučaj ne pamte, a hotelske bazene ističu kao jedne od najboljih i najsigurnijih u gradu. Turnir na kojem je došlo do tragedije već godinama okuplja stotine malih fudbalera iz zemalja regije, a deca se, osim sportskog sadržaja, upoznaju i sa kulturnim i istoriskim znamenitostima Sarajeva.