Policija uviđaj Sopot
Alo!/Rajko Ristić
Policija uviđaj Sopot

Alo!/Rajko Ristić

Ilustracija Foto: Alo!/Rajko Ristić

Državljanka Srbije M. P. (49) iz Bele Palanke uhapšena je u Crnoj Gori zbog sumnje da je pokušala da ubije svog sina (7).

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako prenose crnogorski mediji, stravičan zločin dogodio se u utorak uveče u iznajmljenoj kući na Rijeci Crnojevića, a slučaj su policiji prijavile komšije osumnjičene.

- Dolaskom do kuće gde je boravila osumnjičena sa sinom, policija je zatekla zaključana vrata, a po ulasku i jeziv prizor. Krvi je bilo svuda - prenose "Vijesti" i dodaju da je tokom uviđaja pronađen i nož kojim je, sumnja se, M. P. pokušala da ubije sina.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je i ranije fizički zlostavljan od majke. Ipak, i pored spekulacija koje su se u prvi mah pojavile - da su majku deteta više puta komšije prijavljivale nadležnim organima, iz cetinjskog Centra za socijalni rad tvrde da njima nije stizala nijedna prijava protiv osumnjičene.

Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Crnogorska policija , Foto: Foto: shutterstock

 - Na evidenciji JU Centar za socijalni rad nije evidentirana nijedna prijava nasilja u porodici M. P. Porodica M. P. nije ostvarivala nijedno pravo iz Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti - piše u saopštenju.

Odmah po pronalasku nesrećnog dečaka, on je s ubodnim ranama na grudima od noža odvezen u Klinički centar Crne Gore. Smešten je na Odeljenje intenzivne njege i trenutno nije životno ugrožen.

Njegova majka M. P. (40) iz Bele Palanke uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistvo u pokušaju. Na saslušanju se branila rečima da je "dete samo sebe povredilo".

Advokat Božo Milonjić, koji po službenoj dužnosti zastupa osumnjičenu, izjavio je za medije da je M. P. iznela odbranu tokom koje je negirala izvršenje krivičnog dela.

- Međutim, kako je reč o stranoj državljanki, tužiteljka je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnosti od bekstva, ali i zbog uticaja na svedoke koji tek treba da budu saslušani - kazao je advokat Milonjić.

Povodom ovog događaja oglasili su se i iz Uprave crnogorske policije.

- Službenici OB Cetinje su obavešteni od Hitne medicinske pomoći da su preuzeli dečaka sa povredama po telu koje su nastale najverovatnije usled dejstva oštrog predmeta - stoji u njihovom saopštenju.

 

Određen pritvor

Majka koja je osumnjičena da je pokušala da ubije svoje dete od utorka se nalazi u spuškom zatvoru. Njoj je nakon saslušanja dežurna tužiteljka Maja Jovanović odredila zadržavanje do 72 sata.