beba, porođaj, mama, dete
Shutterstock, ilustracija
beba, porođaj, mama, dete

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 Čitanjem optužnice u Kantonalnom sudu u Bihaću počelo je suđenje Hanči Elkasović (42) i njenoj ćerki Lejli Elkasović (20) iz Bužima zbog ubistva novorođenčeta. Hanča se tereti za ubistvo, a Lejla za čedomorstvo.

Poziv lekara

Slučaj koji je potresao Krajinu desio se 16. avgusta 2019. godine. Otkriven je nakon poziva dežurnog lekara Doma zdravlja Bužim koji je pozvao policiju i javio da je doneseno novorođenče za koje je utvrdio da je umrlo nasilnom smrću iako su majka i ćerka izjavile da je mrtvo rođeno.

Usledila je istraga nakon koje je policija došla do šokantnih detalja.

Tog dana oko 4.30 sati u bužimskom naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se Lejla porodila u prisustvu svoje majke, rekla joj je da ne želi to dijete. Dogovorile su se da ga uguše.

Prema navodima iz optužnice, Hanča je makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pri tome nije zavezala. Potom je dete potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila ga na pod pored kreveta gde je ležala Lejla.

- Tako su dete ostavile bez kiseonika, usled čega je došlo do smrti deteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usled mehaničkog začepljenja nosa i usta - navedeno je u saopštenju Tužilaštva USK.

Krila trudnoću

Lejla je krila trudnoću od svoje porodice. Nosila je široku odeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju. Kada je dobila trudove, otišla je na tavan, gde se porodila. Istražitelji su u kući pronašli tragove krvi, kao i deku u kojoj je beba ugušena.

Pročitajte: