Lopovi izleteli iz blindiranog kombija, uleteli na pistu i odneli MILIONE EVRA! (VIDEO)

Balkanweb; D.K. | vesti 2019-04-12 16:50:52 2019-04-12 16:50:52

Velika pljačka odigrala se pre nekoliko dana na aerodromu u Tirani, a tom prilikom policija je ubila vođu bande Admira Murataja. Ova grupa pljačkaša je htela da iz aviona "Austrija erlajnsa" ukrade oko 10 miliona evra.

Tanjug/AP

U međuvremenu, albanska vojska je preuzela kontrolu nad aerodromom u Tirani, a koncesionar aerodroma i vlada Edija Rame međusobno prebacuju krivicu za propuste obezbeđenja. "Austrijan erlajns" više neće prevoziti pare iz Tirane.

PROČITAJ JOŠ:

Iako se spekulisalo da su u pljački učestvovala 4 razbojnika, snimak je pokazao da ih je 5.

Oni su upali na pistu i iz blindiranog vozila otela vreće s novcem. Ni tri dana posle pljačke niko sa sigurnošću ne može da utvrdi koliko je novca odneto, a procene se kreću od 1 do 10 miliona evra.

PREPORUČUJEMO:

Tri razbojnika su pokušala da otvore vrata, a jedan je bio iza kombija. Na snimku se može videti da je Murataj, već poznat policiji zbog podebelog dosijea, namerno obučen razkičito od saučesnika. Pljačka se odigrala u utorak oko 15 sati dok su vreće sa novcem tek utovarivane u avion. Lopovi su nagrnuli na pistu, uzeli plen i pobegli, međutim, ubrzo ih je sačekala policija.

Albanski mediji prenose da su lopovi u okršaju sa policijom bacali granate i pucali iz "kalašnjikova". U sukobu je ubijen Murataj, a njegov brat Cen većnajavljuje krvnu osvetu.

- Naći ćemo ko je Admira ostavio na ulici. Uz pomoć policije ili ne, saznaćemo ko su bili saučesnici i zadovoljiti pravdu. On nije bio vođa, vođa je još živ - izjavio je Cen.

Expand player
Pogledajte više