Oluja
screenshoot/Youtube
Oluja

screenshoot/Youtube

Oluja, Foto: screenshoot/Youtube

Jaki udari vetra između 22 i 24 sata dostizali su brzinu i od 40 čvorova, što je na srednjodalmatinskom delu Jadranskog mora stvaralo velike talase koji su izbacivali na površinu čamce, prenosi portal Indeks.

PROČITAJ JOŠ:

Prema njihovim navodima, nacionalna služba za traganje i spašavanje na moru primila je oko 130 dojava o nasukanim plovima, a dojave su uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca, ali nema informacija o povređenima ili stradalima. Na splitskom i solinskom području vetar je lomio i čupao stabla koja su padala po saobrćajnicama, a na više mesta stabla su padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su novinarima portala Indeks u centru 112 u Splitu.

Dodali su da su na više mesta od siline vetra padali i električni stubovi, a na području Trogira je privremeno nestajalo i struje.

Sinoć oko 22.37 sati muškarac je u Slatinama pao s broda u more. Spašen je dvadesetak minuta kasnije, nakon čega su vatrogasci DVD-a Slatine krenuli i u spasavnje brod, preneo je portal Slobodna Dalmacija.

BONUS VIDEO: