Petar Đokić, SPRS
Printscreen Youtube
Petar Đokić, SPRS

Printscreen Youtube

Petar Đokić, SPRS, Foto: Printscreen Youtube

 

- Da se povukao sa mesta predsednika SP kad je to od njega tražila većina, socijalisti bi danas u Srpskoj bili druga partija po snazi. Velika većina socijalista u RS, od osnivača i starih članova do aktivista i kadrova, ne želi da bude odgovorna za afere koje Đokić proizvodi svaki dan, a i nemoguće je od građana na izborima tražiti da daju poverenje Petru Đokiću - navode sagovornici „Alo!“, koji ističu da je Đokić pod istragom tužilaštva zbog promena pravilnika o koncesijama u korist koncesionara, čime je RS oštećena za milione maraka.
- Zamislite, pokušao je da čak i svom vozaču dodeli koncesiju - tvrdi naš sagovornik, inače jedan od Đokićevih partijskih saradnika, koji tvrdi da i među onim socijalistima koji su ostali uz Đokića vlada ogromno nezadovoljstvo.
- Uskoro će zbog afera i istraga biti smenjen i sa mesta ministra rudarstva i energetike, za šta već postoji nekoliko inicijativa - saznaje „Alo!“ u Banjaluci.
Lider SP pokušava da se spase tako što u čitavu priču uvlači Ivicu Dačića i SPS, kao što je već radio nekoliko puta do sada. Visokopozicionirani funkcioner Dačićevog SPS-a je za „Alo!“ potvrdio da na nedavnom sastanku u Beogradu nije uopšte bilo reči o temama koje je Đokić plasirao u medije.
- Pera Đokić priča bajke i time nanosi veliku štetu predsedniku SPS-a Ivici Dačiću pokušavajući da spase sebe. Nedavno se slikao s Dačićem i Aleksandrom Antićem, a potom je pokušao da obmane javnost plasirajući u medije priču da je predsednik Dačić tom prilikom izjavio da „partija koja je nastala od poslanika SP-a nikad neće imati podršku Dačića i SPS-a te da sa njima nikad neće ostvariti nikakvu saradnju“. Međutim, na tom kratkom sastanku nije bilo reči o novoformiranom SPS-u u Srpskoj, niti uopšte o partijskim odnosima u Republici Srpskoj - kažu za „Alo!“ izvori bliski vrhu Socijalističke partije Srbije.
N. N.

Pera Englez
Petar Đokić je izmislio da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, što je godinama stajalo u njegovoj biografiji. Pošto su novinari to slučajno proverili, ustanovljeno da nikad nije ni bio student EF-a. Kad je uhvaćen na delu, tvrdio je da je završio fakultet u Londonu, iako nije znao engleski jezik. Zbog toga je dobio nadimak Pera Englez.

Neće srpsko jedinstvo?
Zanimljivo je i da Đokić nije došao na sastanak predsednika svih srpskih stranaka kod predsednice RS Željke Cvijanović na dogovor o zajedničkom srpskom nastupu na izborima u Mostaru i Srebrenici.