ŠTA SE SPREMA U ZAGREBU? Lažna država Kosovo i Hrvatska ujedinjeni protiv Srbije

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla razgovarala je danas u Zagrebu sa hrvatskim zvaničnicima o ''strateškom partnerstvu'' Prištine i Hrvatske i dijalogu Beograda i Prištine.

Hrvatska, Zagreb

Haradinaj Stubla se sastala sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ministrom spoljnih poslova Goranom Grlić Radmanom, prenela je ''Ekonomija onlajn''.

Haradinaj Stubla je istakla zahvalnost Prištine na neprekidnoj i trajnoj podršci Hrvatske.

Na sastanku je, kako se navodi, ''dogovoreno da se što pre finalizuje sporazum o strateškom partnerstvu, kako bi se ojačala bilateralna saradnja u spoljnoj politici, bezbednosti, ekonomiji i regionalnoj saradnji''.

Takođe je, dodaje se, razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine, i očekivanjima od EU i SAD kada je u pitanju postizanje konačnog sporazuma.

Haradinaj Stubla je zatražila od Hrvatske, ''kao države članice EU i najboljeg poznavaoca regionalne dinamike, da pomogne EU u tačnom definisanju tri osnovna elementa dijaloga''.

To su, kako je navela, ''uspostavljanje principa poštovanja teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka i unitarnog karaktera, definisanje vremenskog okvira za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije i definisanje konačnog cilja procesa dijaloga, koji za Kosovo nije ništa manje nego uzajamno priznavanje''.

Grlić Radman je, kako prenosi Kosovo onlajn, pohvalio tradicionalno prijateljske odnose Hrvatske i Prištine i izrazio posvećenost jacanju odnosa.

"S obzirom na orijentaciju Kosova ka evroatlantskom cilju, nadam se da će EU uskoro doneti odluku o liberalizaciji viznog režima za Kosovo", rekao je Grlić Radman.

On je naveo i da će Hrvatska snažno podržati evroatlantsku orijentaciju Prištine i njeno ucešće u regionalnim i medunarodnim organizacijama.

Povezane vesti

 • Korisnik: keja
  24/11/2020 - 08:51
  Nije Hrvatska jedina, ona je jedna od ...koja je priznala neovisnost Kosova...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi