Korona
Tanjug
Korona

Tanjug

Korona, Foto: Tanjug

Šef Kriznog medicinskog štaba Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) Crne Gore Ranko Lazović i član tog štaba Nemanja Radojević podneli su ostavke, u trenutku kada ta zemlja dnevno beleži više od 100 novozaraženih korona virusom.

Pročitajte još:

Lazović je za Pobjedu rekao da njegovu ostavku ne treba povezivati sa dešavanjima nakon izbora u toj zemlji, navodeći da se još u junu dogovorio s predsednikom NKT Milutinom Simovićem da od 1. septembra ne bude u štabu zbog obaveza koje ima na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, gde je redovni profesor, kao i na odseku za Stomatologiju.

On je naveo da su razlog povlačenja i obaveze u Kliničkom centru Crne Gore, gde radi najsloženije operacije malignih bolesnika.

- Napominjem i da sam član Glavnog odbora DPS-a, što i ostajem - naveo je Lazović i poručio da je sve drugo što se pokušava povezati sa njegovom odlukom najobičnije špekulacije.

Radojević je, međutim, rekao da su građani više meseci svedoci predizbornih i postizbornih dešavanja, navodeći da će korona građane Crne Gore "dodatno ujediniti", mnogo bolje i brže od političara. Kaže i da je teško ne naći analogiju sa Ivom Andrićem o kugi i koleri.

ANKETA: Da li se plašite virusa korone?

 

Radojević je sinoć na Fejsbuku napisao da, ako još neko misli da je Crna Gora podeljeno društvo, neće biti još dugo.

- Epidemiološki smo potpuno identični i korona će nas samo dodatno ujediniti, mnogo bolje i brže od političara. Doviđenja. PS. Možda dokažemo da je dim efikasano dezinfekciono sredstvo protiv korone!? - napisao je Radojević na Fejsbuku, uz fotografije sa skupa u centru Podgorice i sa slavlja pristalica opozicije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Preporučujemo: