Krivokapić tvrdi da je Njegoš ratni zločinac!

Alo.rs | vesti 2021-04-05 15:24:06 2021-04-05 15:24:06

Podsećamo, tužilaštvo Haškog tribunala (na kog se Krivokapić poziva) je svojevremeno dokazivalo da je vladika Petar Petrović Njegoš ratni zločinac!

Ilustracija

Podsećamo, tužilaštvo Haškog tribunala (na kog se Krivokapić poziva) je svojevremeno dokazivalo da je vladika Petar Petrović Njegoš ratni zločinac!

Unakrsno ispitujući načelnika opštine Krupa na Uni i bivšeg predsednika RS Gojka Kličkovića, tužilac u procesu protiv Radovana Karadžića, Katrina Gustavson se ozbiljno pozabavila kapitalnim delom velikog srpskog mislioca „Gorskim vjencem“.

- U suštini „Gorski vijenac“ slavi to što Crnogorci istrebljuju muslimane, crnogorske muslimane i veliča masovna ubistva i razaranja domova, džamija, zar ne? - pitala je Gustavson!

- Imamo situaciju kad vladika Danilo podseća na čarke s Turcima i opisuje ove događaje naširoko. Navodi da će pod oštricu sablje doći svi koji ne žele da budu pokršteni, ali i da će svi koji prihvate Hrista biti prihvaćeni i zaštićeni kao naša braća… Da li Vas to podseća da ova poema slavi ubijanje muslimana i uništavanje njihovih domova i rušenje njihovih džamija?

- Vuk Mićunović lamentira pred vladikama nad kugom muslimana na njegovoj zemlji. I onda preispituje veru u boga kod vladika i ističe da je velika nesreća pogodila zemlju… Jasno je iz konteksta teksta da Vuk Mićunović pokušava govorom da ohrabri vladike da budu hrabri i da on ima pod sobom stotine Crnogoraca koji će zemlju očistiti od Turaka i da se neće zaustaviti sve dok zemlja ne bude etnički čista od muslimana, zar ne?

Expand player
Pogledajte više