Zdravko Krivokapić
Printscreen
Zdravko Krivokapić

Printscreen

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen

- Ja sam čestitao, a čestitao je i premijer, preko državnog protokola, i to je lako naći. Kada je u pitanju (tzv.) Kosovo, ja nisam hteo da uđem u Vladu Crne Gore dok se ne potpiše sporazum koji je podrazumevao da se neće dirati pitanje nezavisnosti - poručio je Abazović.

Lider pokreta "Crno na bijelo" tako je reagovao na "prozivke" Nika Đeljošaja, predsednika Opštine Tuzi, da Prištini nije čestitao. Postavio mu je i kontrapitanje: Zašto predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne objavljuje javno korenspondenciju sa Prištinom i da li mu možda sada to više nije važno, jer je u opoziciji, pa mu nisu potrebni glasovi manjina?

Za Andriju Mandića, lidera Demokratskog fronta, veliko iznenađenje je da je Krivokapić čestitao lažnoj državi:

- Iznenađeni su, verujem, i mnogi koji su podržavali Krivokapića na izborima i dali mu tu čast da predvodi koaliciju "Za budućnost Crne Gore". Pogotovo kada se uzme u obzir kako se Krivokapić odnosio kada je uputio čestitku Željki Cvijanović, povodom Dana Republike Srpske, i kada se dan kasnije pravdao da on u stvari ništa nije čestitao.

Mandić kaže da je ovaj Krivokapićev potez veoma opasna i loša poruka za one koji su tako snažno podržali promene u Crnoj Gori, a posebno najave zaokreta u spoljnoj politici:

Zato je važno, smatra Mandić, da koalicija "Za budućnost Nikšića" osvoji apsolutnu vlast u ovom gradu i da više ne zavisi ni od čijeg ucenjivanja, niti od dobre volje Abazovića i njegovih saveznika.

Ni istoričara Aleksandra Rakovića ne čudi poslednji potez Krivokapića, imajući u vidu da se, kako kaže, sramnim septembarskim sporazumom obavezao da će poštovati jednostranu proglašenu secesiju albanskih separatista na KiM:

- Veliko je razočaranje ova vlada kada je reč o Srbima. Krivokapić je čovek koji reaguje na pritiske, i to na vrlo slabašne. On je očigledno čovek kolebljive prirode. Kada je povukao čestitku RS, čule su se i šale da li će sad povući i čestitku Novaku Đokoviću za pobedu na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ: