OGLASIO SE I PSIHIJATAR! Krenula na posao, sa sobom ponela dve kocke, ovako je piromanka umalo SPALILA CELU HRVATSKU!

Osumnjičena za izazivanje velikog požara kod Šibenika privedena je i predata pritvorskom nadzorniku, a policija je otkrila detalje kako je zapalila požar.

Požar
Požar, Foto: Tanjug/AP

Piromanka (53), inače zaposlena u preduzeću Hrvatske autoceste, uhapšena je pre dve godine zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, ali je, posle psihijatrijskog veštačenja u oktobru 2018. godine, otpuštena s lečenja, jer joj se "stanje značajno poboljšalo".

Ovoga puta, prilikom odlaska na posao, podmetnula je požar, a prethodno je kupila kocke za potpalu vatre i pokušala da zapali celo pakovanje, ali su pri tome izgoreli samo niska trava i makija i deo kutije.

"Zatim je zapalila drugo pakovanje, koje je izgorelo, zahvaćeni su borovi pa se požar, usled južnog vetra, proširio i zahvatio ogromnu površinu, koja je narasla do 900 hektara", rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Do osumnjičene piromanke došli su i zbog toga što je koristila kocke za potpalu koje se ne mogu naći u svakoj prodavnici pa im je u potrazi pomogao i videonadzor iz radnji. Preti joj do deset godina zatvora.

Pošto žena koja osam puta podmetne požar evidentno ima psihičkih problema, mediji su kontaktirali psihijatra Antu Bagarića koji smatra da nije reč o piromanki nego o bipolarnom poremećaju.

FLAŠA VODE U KOLIMA - OGROMNA OPASNOST! Može bukvalno da ih ZAPALI ukoliko je držite na ovim mestima u vašem automobilu!

"Piromanija nije ženska priča, među piromanima je manje od deset posto žena. U ovom slučaju, pretpostavlja, u pitanju žena s bipolarnim poremećajem, u fazi manije. Gledano biološki, psihološki i socijalno, žene agresiju usmeravaju na drugačiji način.

Muškarci su ti koji su palili gradove kroz istoriju, i to se transgeneracijski prenosi. Meni je ovaj slučaj mnogo više nalik na manični poremećaj nego na piromaniju. Piromanija je vrlo rijetka, jer čak 90 odsto paljevina nema nikakve veze s piromanijom", navodi psihijatar koji je rekao da je u svojoj 30-godišnjoj karijeri sreo najviše pet piromana.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi