Milo Đukanović
AP Slobodan Miljević
Milo Đukanović

AP Slobodan Miljević

Milo Đukanović, Foto: AP Slobodan Miljević

Oni piručuju da je Međunarodni institut IFIMES jedna od retkih organizacija iz jugoistočne Evrope, koja ima specijalni konsultativni status u UN/ECOSOC u Njujorku i izdavač je prestižne međunarodne naučne revije „European Perspectives“. Ako je Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću lakše da smo „samozvani“ nema nikakvih problema, jer će se „samozvani“ međunarodni institut IFIMES i dalje baviti režimom Mila Đukanovića i internacionalizovati probleme crnogorske države i društva, njegovih čelnika i Demokratskom partijom socijalista (DPS) te pojačati svoje delovanje u ovoj izbornoj godini u kojoj se očekuju političke promene.

Vrh režima i njihove porodice uglavnom se leči u inostranstvu

Kako navode iz IFIMES-a, u analizi „Sigurnosno-obaveštajno delovanje za vreme pandemije COVID-19“, skrenuli su pažnju na slabu spremnost zdravstvenog sektora u Crnoj Gori, da se suoči sa pandemijom prouzrokovanoj virusom COVID-19. „Time želimo da sprečimo masovna stradanja građana Crne Gore, jer je vlast do sada uglavnom ulagala u represivni aparat, koji je omogućavao opstanak na vlasti, a zdravstvo je prepušteno samo sebi i imalo je periferni značaj, jer se čelništvo režima i članovi njihovih porodice uglavnom lečili u inostranstvu. Režim u Podgorici očito ima problema sa razumevanjem članstva u NATO i njegove uloge. NATO je transparentan vojno-politički savez sa visokim demokratskim standardima, koji štiti teritorijalni integritet i suverenitet svake države članice, a ne pojedinačno režime. Đukanovićev režim očito misli, da je NATO savez ispostava i adresa za rešavanje njegovih privatnih akcija i poduhvata na štetu građana Crne Gore.“

Milo Đukanović

Instagram

Milo Đukanović, Foto: Instagram

Zanimljivo je, da se u reakciji vlade Crne Gore nigde ne spominje Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), kojoj smo posvetili najviše pažnju i kojoj ćemo i dalje posvećivati pažnju. ANB je u funkciji političko-kriminalnog režima u čije ime vodi diplomatsko-obavještajne i medijske akcije protiv pojedinaca i organizacija. Čak su izdvojili sredstva za korupciju pojedinih pripadnika stranih sigurnosno-obaveštajnih agencija, koje su u funkciji režima Mila Đukanovića, a ne u funkciji svojih matičnih država.

„Zašto režim Mila Đukanovića laže svoje građane i međunarodnu javnost da je spreman da se suoči sa pandemijom COVID-19 kada se sa molbom za pomoć obraća NATO/EADRCC bez obaveštavanja domaće javnosti tražeći između ostaloga 1.000 bolničkih kreveta i preko 6,5 miliona hirurških maski? Kraljevina Holandija ima za slučajeve COVID-19 na raspolaganju 1.000 bolničkih kreveta, a ima 16 miliona stanovnika“, navodi se u odgovoru IFIMES-a.

Jedan retki segment u kojem Crna Gora ima suficit su kriminal i korupcija

Režim Đukanovića uvodi vanredne mere, što otvara mogućnosti za nove zloupotrebe, kriminal i korupciju. Opasno je za države poput Crne Gore, koje imaju deficit demokratije da uvode vanredne mere/stanje. Jedan retki segment u kojem Crna Gora ima suficit su kriminal i korupcija.

Međunarodni institut IFIMES ostaje sa građanima Crne Gore i u narednom periodu i još većim intenzitetom delovanja, a Mila Đukanovića prepuštamo NATO-u, jer on postoji sve veći teret za NATO, jer je jedini vrhovni komandant vojske, koji se dovodi u vezu sa počinjenim ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, čak i zločina genocida. A ako NATO želi širiti svoje demokratske vrednosti u ostatak sveta i biti ugledan mora prvo svedočiti svojim primerom.

„Veliki broj građana Crne Gore živi u strahu, pretnjama, ucenama i njima ćemo pomoći da se toga oslobode“, zaključuju iz IFIMES-a.