Daka Davidović
Printscreen youtube
Daka Davidović

Printscreen youtube

Daka Davidović, Foto: Printscreen youtube

Isti Davidović je odmah nakon mitropolitove smrti tvrdio da postoji mitropolitov testament i da je on u njegovom posedu.

Indikativno je da se lažni testament pojavio u javnosti upravo uoči lokalnih izbora u Nikšiću na kojima učestvuje Davidovićev Narodni pokret.

Više je nego jasna Davidovićeva namera da obmane pravoslavne vjernike da mu daju glas, kako bi se preko crkve prigrabio fotelje. Ovakva zloupotreba crkve u partijske svrhe krajnje je degutantna, a zabrinjavajuće je što se niko iz crkve ne oglašava povodom toga, piše Borba.

Ranije danas Pravni zastupnik MPC Dalibor Kavarić je u demantu teksta pod naslovom “Evo kako izgleda testament mitropolita Amfilohija” objavljenom juče na portalu “Luča” , izjavio da je pomenuti testament od prvog do poslednjeg slova apsolutna izmišljotina i falsifikat…

- Navedeno faslifikovano pismo, koje prenosi pomenuti portal, a koje je navodno na svom FB profilu objavio izvesni Lazar Marković, ni po formi ni po sadržini ne predstavlja Mitropolitovu posljednju volju niti amanet, a neistiniti navodi izneseni u tom pismu su netačni, zlonamerni i izmišljeni- naveo je Kavarić.

Pročitajte još: