Koncern Vijesti i Krivokapić spremaju zamku za Temeljni ugovor, vernici SPC moraju biti mirni i strpljivi, moćnici su prolazni, a Crkva je nepobediva i večna!

Alo.rs/borba | vesti 2021-05-05 11:21:31 2021-05-05 11:21:31

Da li je SPC u Crnoj Gori veća opasnost pretila od nakaradnog Zakona o slobodi veroispovesti, koju je izglasao bivši režim, ili od pripremljene zamke koncerna Vijesti sa saveznicima, pitanje je na koje će odgovor dati vreme koje je pred nama. Od bivšeg režima napad na Crkvu je bio otvoren i brutalan, a otpor hrabar, masovan i veličanstven.

Tanjug/Edib Tahirović

U noći 27. decembra 2019. godine u mogućnost otpora diktatoru i ateisti Đukanoviću verovao je samo DF, a Crkva i verujući narod odlučno i hrabro podržao taj otpor, koji je kroz veličanstvene litije doveo do istorijske pobede.

Pobeđen je Đukanović, ali opasniji protivnik, i ništa manji mrzitelj SPC u Crnoj Gori, ostao je, a on je oličen u koncernu Vijesti.

Vlastodržci i bezbožnici iz koncerna Vijesti sada pokušavaju da Temeljni ugovor Države i SPC bude iskompromitovan, sa sadržajem koji će se moći tumačiti kao ugovor koji prepoznaje autokefalnost Crkve u granicama Crne Gore i naravno da ga potpiše novi mitropolit, koji mora imati utisak da je izabran uz pomoć Vlade Crne Gore i dela partija političke većine.

Teško je objasniti zašto crkveni velikodostojnici prihvataju da budu zloupotrijebljeni i upadnu u zamku koja im je pripremljena.

Da li je potrebno da dele svoj narod dajući otvorenu podršku pojedinim partijama i koalicijama, prvo za lokalne izbore u Nikšiću, pa sada i u Herceg Novom, kada ta podrška deli a ne ujedinjuje.

Podrška za izbore u Herceg Novom nije u cilju otpora prema bivšem režimu, koji na tim izborima nema nikakvih šansi, već je to podrška koja može povećati mandat, dva, favoritima Vijesti, a sve u cilju slabljenja onih koji su zapravo odbranili Crkvu u naletu Đukanovića i sada su glavna brana u naletu nekih novih ateista.

Ovih dana se ulažu ogromni napori da se onemogući potpisivanje Temeljnog ugovora pre izbora mitropolita, da bi potom mogli ucenjivati i dovesti do podela i razdora i u Crkvi i kod verujućeg naroda.

Za izvođača radova izabrali su idealnu osobu, u liku Zdravka Krivokapića, čoveka koji je do sada sve izdao, redom, prvo DPS čiji je bio višegodišnji funkcioner, potom Koaliciju za budućnost CG i njenih skoro 135 hiljada birača, svog ministra, a sada je na redu SPC.

Istina, Krivokapić nije jedino izdao svoju bivšu šeficu, rektorku Radmilu Vojvodić, jer posle zajedničke bitke na Univerzitetu i poraza njihove frakcije u DPS-u, podnio je ostavku na mesto predsednika Odbora za doktorske studije, pravdajući to povredom autonomnosti fakulteta.

Međutim, vernici SPC treba da budu mirni i strpljivi, Ugovor će potpisati na njihovu radost, prvi među jednakima, patrijarh Porfirije, a potom će Sinod SPC u skladu sa svojim kanonima izabrati novog mitropolita crnogorsko- primorskog.

Kakav apsurd vremena, naslednici bezbožnika, od Lenjina, Trockog do Broza, uključuju se u anticrkvenu i antisrpsku kampanju, juče DPS, danas koncern Vijesti sa poslušnicima, sutra neko treći, ali moćnici su prolazni, a Crkva je nepobediva i večna.

Expand player
Pogledajte više