ALBANKE PRESTALE DA SE ŠMINKAJU! Komšinice za godinu dana napravile veliku promenu, više ne kupuju karmine, a razlog je bizaran!

U Albaniji je od početka pandemije korona virusa porasla prodaja luksuzne robe, međunu kojima hrane iz inostranstva, deterdženata, nameštaja i nakita, objavio je danas Instat podatke za 2020. godinu.

Albanija, Tirana
Albanija, Tirana, Foto: AP

U poređenju sa 2019. godinom opao je uvoz kafe, cigareta, alkohola i satova, a u prošloj godini najviše su se prodavali testenine, cerealije, brašno i ulje, prenosi portal Egzit.

Zbog zabrane venčanja, prazničnih okupljanja i zatvaranja barova i restorana opala je konzumacija alkohola, međutim kada se radi o nakitu, za pet odsto je povećana prodaja nakita skupljeg od 1.000 evra.

Milano (februar 2021.)
Milano (februar 2021.), Foto: Miloš Topalović

Kako se navodi, pretpostavlja se da je to zbog bogatijih građana Albanije, koji zbog pandemije nisu mogli da putuju već su novac trošili u lokalnim prodavnicama.

Prodaja deterdženata porasla je za 50 odsto u martu 2020. godine, a u celoj godini za osam odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Takođe, prodaja karmina opala je za 20 odsto, verovatno zbog nošenja maski.

Sa druge strane porasla je potražnja sredstava za negu kože, sapuna i proizvoda za kosu, dok je prodaja parfema na istom nivou kao i 2019. godine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi