Kolinda Grabar Kitarović
Twitter printscreen
Kolinda Grabar Kitarović

Twitter printscreen

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Twitter printscreen

 

* Kitarović godtovala na javnom servisu

* Usred emisije imala skandaloznu gestikulaciju pred kamerama

* Udarala pesnicom o sto kad je pričala o Srbiji 

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pokazuje sve više agresije u javnim nastupima, a okidač za zapaljive poruke gotovo po pravilu su joj Srbi i Srbija. Ona je ovih dana ponovo šokirala javnost.

hrvatska predsednica rešila je da svoj verbalni arsenal obogati i jednim nasilnim gestom - udaranjem pesnicom u sto, koji je upotrebila u intervjuu za tamošnji javni servis.

 Groteskno

 - Svima onima koji danas prete Hrvatskoj želim vrlo jasno reći da nikad više ni jedan jedini srpski tenk neće ući u Vukovar. Neka se niko time ne zavarava - poručila je ona za HRT, naginjući se prema niskom stočiću, da bi na kraju poentirala jednim jakim udarcem stisnutom šakom o sto. Uz to je naglasila da je „+"velikosrpska agresija, nažalost, zabeležena krvavim slovima u hrvatskoj istoriji“.

Svetska javnost na nogama, zbog svedočenja deteta iz Beograda Kolindi su dani odbrojani!

Molim vas, zamaglite mi lice, plašim se da će me ubiti, kaže jedan od dva dečaka iz Avganistana, smeštena trenutno u centru za smeštaj migranata u Krnjači, koji su bili žrtve brutalnog iživljavanja u Hrvatskoj, pre nego što su prebačeni ilegalno u Srbiju, a danas su svoje traumatično iskustvo preneli novinarima.

 

Pročitajte još:

 

Pantomimičar i stručnjak za govor tela Marko Stojanović objašnjava za Kurir da stisnuta pesnica, ovako upotrebljena, uvek predstavlja čekić kojim osoba želi nekoga da smrvi.

- To udaranje rukom kao maljem ili čekićem je tipičan gest muškarca koji želi da pokaže da je mačo, alfa figura u društvu. Očigledno time daje do znanja da je toliko moćna da može nekoga da zdrobi ako to poželi. Ili iza toga stoji nemoć, pa pesnicom želi ubediti u suprotno. U svakom slučaju, nikako ne priliči ženi da lupa stisnutom pesnicom o sto, a pogotovo ne predsednici države. Način na koji je to učinila može izgledati groteskno - ocenio je Stojanović.

 

Komentari (1)

srbin

02.09.2019 08:55

ako je za nju par godina nikad onda ok.