Kolar predao potpise za zamenika gradonačelnika "Podrška SDSS-u u Vukovaru nikad veća"

Alo.rs | vesti 2021-04-24 11:59:36 2021-04-24 11:59:36

SDSS grada Vukovara predvođen predsednikom gradske organizacije i kandidatom za zamenika gradonačelnika Srđanom Kolarom skupio je 920 potpisa podrške vukovarskih Srba u svega dva dana i ako je po zakonu 250 potpisa bilo dovoljno. Potpise za svoju kandidaturu za zamenika gradonačelnika Srđan Kolar je predao danas zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Drakulićem. Izbori za grad Vukovar su 16. maja. 2021. godine. Ovi će izbori biti neizvesniji nego ikad jer je mnogo stranaka u različitim kolonama što će poprilično podeliti biračko telo pa rezultat koji ostvari srpska zajednica kroz SDSS može biti presudan za formiranje vlasti u gradu.

Privatna arhiva

Predsednik SDSS-a Vukovar Srđan Kolar kandidat je za zamenika gradonačelnika i jedan je od novih političkih uzdanica stranke na istoku. 

- Skupili smo skoro četri puta više potpisa naših Srba Vukovarčana nego što je bilo potrebno. Potpise smo skupili u par dana. Ovakav odaziv i atmosfera odavno nije viđena u Vukovaru. Uzevši sve ovo u obzir očekujemo jedan od najboljih rezultata SDSS-a u gradu Vukovaru - istakao je Kolar.

- Osnivanje SDSS-a je krenulo ovde u gradu Vukovaru. Odavde se raširila naša politička ideja širom hrvatske. Danas u hrvatskoj imamo preko 100 odbora. Prvi je osnovan pre 24 godine ovde u Vukovaru. Ovo je grad u kome živi najbrojnija i najorganizovanija srpska zajednica. Ovi izbori su vesnik promena ne samo u Vukovaru - odlučan je Kolar.

 

Kolar je iskoristio predaju potpisa za zamenika gradonačelnika da se zahvali svim Vukovarcima.

- Hvala svim građanima koji su se u rekordnom broju odazvali i dali mi podršku. Ovakav odaziv i brzina s kojim smo skupili potpise nisu viđeni od vremena kada je Doktor Stanimirović osnivao našu stranku. Hvala predsedniku Miloradu Pupovcu na poverenju koje mi je ukazao. Molim sve Srbe u Vukovaru da ne rasipamo glasove već da podrže SDSS kako bismo mogli ostvariti dovoljan broj mandata koji će biti presudan u formiranju vlasti u gradu - rekao je predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

Expand player
Pogledajte više