Boris Milošević
Youtube/Printscreen
Boris Milošević

Youtube/Printscreen

Boris Milošević, Foto: Youtube/Printscreen

Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj SDSS i novoizabrani potpredsednik vlade Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije Oluja važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

- To je važno jer nikad na takav način nismo razgovarali i nikad visoki predstavnik SDSS-a nije bio u Kninu. Ova vlada može da garantuje smanjenje tenzija u društvu. Dosadašnji vladajući narativi i kod Srba i Hrvata išli su na razdvajanje. Moj odlazak ili neodlazak u Knin za mnoge će značiti grešku. Za većinu Srba Oluja je traumatično iskustvo… - rekao je Milošević i dodao da ne može da zaboravi nevine civile ubijene nakon same akcije. Upitan kako gleda na Oluju rekao je da je to za njega “dvostrana slika”.

Hrvatska vojska ulazi u Knin

Youtube/Printscreen

Hrvatska vojska ulazi u Knin, Foto: Youtube/Printscreen

- Ne mogu da pređem preko toga i zaboravim nevine civilne žrtve i zapaljene kuće, egzodus stanovništva… To čini deo mog identiteta. Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšao status moje zajednice - naglasio je Milošević, prenosi portal Indeks.

Hrvatska vojska

Youtube/Printscreen

Hrvatska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Novi potpredsednik vlade otkriva i kako s novog položaja planira da pomogne srpskoj nacionalnoj manjini.

- Neka politička neslaganja izražavali smo u parlamentu, sad ćemo morati uže da sarađujemo, razgovaramo o spornim situacijama i političkim neslaganjima - rekao je Milošević.

Knin proslava Oluje

Tanjug/Tanja Valič

Knin proslava Oluje, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je večeras da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

Preporučujemo:

Komentari (2)

Milan

31.07.2020 12:34

О каквом побољшању стања српске заједнице у ХР прича овај човек, има ли он мозга?! Не оправдавај свој поступак, него имаш још времена да се предомислиш и не уђеш у историју као изрод.

џими станић

31.07.2020 22:35

Каква олош од човека. Мислим да су и капои по нацистичким логорима били моралнији од овог црва.