PREDSEDNIK CRNOGORSKOG ATALNSKOG SAVEZA UPOZORIO BRISEL Kina i Rusija se aktiviraju na Balkanu! Preispitajte odluku o ulasku Crne Gore, Skoplja i Tirane u EU

Apeluje i na NATO pakt

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Printscreen/Youtube

* Predsednik Atlanskog saveza Crne Gore Savo Kentera upozorava da se Kina i Rusija aktiviraju na Balkanu

* Neprijatno iznenađenje i da iako je pre svega upućeno Severnoj Makedoniji i Albaniji

* Igrači poput Kine i Rusije neće sedeti skrštenih ruku već da će ugrabiti ovaj teren za sebe, upozorava Kentera

Predsednik Atlanskog saveza Crne Gore Savo Kentera ocenio je da će se posle poteza Evropske unije da ne otvori pregovore sa Skopljem i Tiranom Rusija i Kina aktivirati na ovim prostorima i da će zato Brisel morati da preispita svoje odluke.

On je za Novu M rekao da je umesto ohrabrenja, iz EU za Zapadni Balkan stiglo neprijatno iznenađenje i da iako je pre svega upućeno Severnoj Makedoniji i Albaniji, negativne poruke odraziće se na kompletan region.

SPREMA SE NOVA KATASTROFA! Morača nabujala, vremensko zlo nastavlja da razara Crnu Goru ! Rastu nivoi reka i u Srbiji, RHMZ izdao još jedno upozorenje!

"Svi u EU vrlo dobro shvataju da ukoliko CG, Albanija, Makedonija, sutra sve zemlje regiona ne postanu članice EU, da će neko drugi preuzeti ovaj region i njima nije to u interesu. Ali kao da neko u EU ne zna šta se ovde zapravo dešava, koliko je ozbiljna situacija na terenu i da drugi vrlo bitni igrači poput Kine i Rusije neće sedeti skrštenih ruku već da će ugrabiti ovaj teren za sebe i iskoristiti tu priliku", ocenio je Kentera.

Prema njegovim rečima, ko god misli da će Rusija sedeti skrštenih ruku i da neće pokušati da nametne svoj uticaj, taj živi u velikoj zabludi.

 

"Evo u Makedoniji, njima su izbori u aprilu, oni su već počeli da budu aktivni u Makedoniji, dakle imali ste vest koja je preplavila region kad su svi preneli da je premijer Zaev podneo ostavku. To nije došlo tek tako, neko je stajao iza toga", tvrdi Kentera, ddoajući da će takvih situacija biti sve više.

On veruje da će evropske institucije preispitati svoje odluke.

"Zaista verujem da bi to trebalo da se desi, jer ako se ne desi doći ćemo u ružnu situaciju - da posle napretka koji je postignut sve zemlje u regionu krenu opet u jednom neželjenom pravcu i da počnu da se dešavaju stvari kao pre 10,20 godina , a to nikome nije u interesu", istakao je Kentera.

On dodaje i da u svakom slučaju Crna Gora treba da nastavi sa reformama i da sitaciju u zemlji, koja podrazumjeva jaču vladavinu prava, borbu protiv organizovanom kriminala i korupcije, sredi zbog sebe, a onda će, kaže, datumi postati nebitni.

DRAGOMIR (25) PREŽIVEO NOŽ U SRCE Pomahnitala komšinica (44) nasrnula na njega, a onda su doktori iz Berana izveli čudo!

NEIZVESNO DA LI ĆE PREŽIVETI Komšinica zarila mladiću nož u srce, lekari pokušali da mu spasu život na neverovatan način! Horor u naselju Dolac!

EU MENJA PRAVILA! Više nećete moći samo sa pasošem preko granice! Građanima se ovo neće svideti

 

 

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi