Mađarska
Tanjug/AP
Mađarska

Tanjug/AP

Mađarska, Foto: Tanjug/AP

"Svi smo potreseni, nesreća se dogodila na mestu gde putnici nisu imali nikakve šanse da prežive. Zatražio sam od zvaničnika da sprovedu striktnu i temeljnu istragu", rekao je Orban za državni radio, prenosi Rojters.

Dunav

printskrin

Nesreća se dogodila u sredu uveče kada se turistički brod za razgledanje grada sa vode sudario s velikim kruzerom i tom prilikom sedam osoba je poginulo, 21 se još vodi kao nestala, a sedam je povređeno.

Mađarski ronioci će tražiti nestale u nesreći na Dunavu

Mađarske vlasti planiraju da pošalju ronioce u Dunav kako bi pronašli 19 južnokorejskih turista i još dve osobe koje se vode kao nestale pošto je turistički brod potonuo u toj reci, saopštili su zvaničnici Južne Koreje.

Kako navodi Jonhap, nema napretka u pronalaženju nestalih lica.

Neimenovani zvaničnik u Ministarstvu spoljnih poslova Južne Koreje kaže da će ronioci iz Mađarske protivterorističke jedinice možda već i danas početi potragu za telima nestalih.

PROČITAJ JOŠ:

Obalska straža Mađarske takođe pretražuje reku iz helikoptera i uz pomoć skenera.

Mađarska policija uhapsila je u četvrtak kapetana kruzera koji je učestvovao u nesreći na Dunavu u kojoj je poginulo najmanje sedam južnokorejskih turista.

Dunav, sudar, brodovi, Budimpešta,

EPA Zoltan Mahte, Jeon Heonkyun

Kapetan je 64-godišnji ukrajinski državljanin identifikovan kao C. Juri iz Odese, a uhapšen je zbog nemara u upravljanju vodenim saobraćajem, što je dovelo do masovnog gubitka ljudskih života, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Mađarska spasilačka služba ranije sinoć je saopštila da su male šanse da će biti pronađeno još preživelih posle sudara dva broda u Dunavu, u centru Budimpešte, u kojem je sedam osoba poginulo dok se 21 vodi kao nestala.