raskid svađa
Profimedia
raskid svađa

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Više od godinu dana nakon razvoda 33-godišnji muškarac proživljava pakao jer ne može svakodnevno da viđa svoju decu koja su odlukom suda pripala majci. 

- Svima sam se obraćao, ali svi nekako beže od teme čim se spomenu lezbijke. Zato vas kao Boga molim da mi pomognete, jer ja imam samo jednu želju, da viđam svoju decu svakog dana, a ne samo od petka do nedelje jer ih je sud na dodelio mojoj bivšoj supruzi - počinje priču jedan stanovnik Makarske.

Supruga mu je, kako kaže, nezaposlena, a živi sa svojom devojkom i decom iz propaloga braka.

"Samo su mi deca na umu, a ženu ne osuđujem jer tako se desilo, to je njena seksualna orijentacija, jače je to od nje i ja tu nema šta da se mešam", tvrdi ok.

Zaposlen je, ali mu je velika i ujedno jedina prepreka za dobijanje starateljstva titula porodičnog nasilnika budući da ga je bivša supruga u više navrata prijavljivala policiji zbog nasilja pa je, priznaje, "nebrojeno puta" spavao u pritvoruu PP Makarska, ali i u zatvoru na splitskim Bilicama.

Trenuta situacija je takva da i on i bivša supruga imaju zabranu pristupa jedno drugome, a kada petkom dođe po decu, žena ih ostavi u parkiću te se potom udalji kako bi on mogao da ih preuzme. Mučna situacija za oboje.

"Još je mučnije svake nedelje kada decu vraćam majci jer mališani počnu da viču da žele da ostanu samnom", tvrdi on.

On stanuje u porodičnoj kući u kojoj, objašnjava, i ostali članovi imaju malu decu pa se deca igraju ceo vikend, a kada su kod majke, onda nemaju društvo za igru.

Pročitajte još:

"Deca jesu mala, ali starije dete već sve shvata pa kada ga pitam s kim spava u krevetu, kaže: "S bratom, mamom i maminom curom". Brine me i budućnost moje dece jer ih se od malih nogu uči da nemaju prava na izbor. Ma, nemam ja ništa protiv devojke svoje supruge jer se naš brak i raspao zbog toga što je homoseksualka, što stvarno ne osuđujem, nego sam besan na njene roditelje koji su je tokom celog detinjstva tukli jer je lezbijka i sve to vešto skrivali od mene i na kraju su mi je "poslali" s koferima u ruci samo da se reše te situacije koja im je predstavljala sramotu", priča on.

Dodaje da je na bivšu ljut jer ga je puno puta, kako tvrdi, namerno provocirala i nazivala svakakvim pogrdnim imenima prilikom preuzimanja dece, a kada bi joj, kako kaže, "od besa uputio samo jednu reč", odmah bi ga prijavila policiji koja je u njihovoj kući intervenirsala i zbog narušavanja javnog reda i mira i zbog porodičnog nasilja. Zbog toga nije mogao ni da dobije starateljstvo nad decom mada je zaposlen i ima solidna primanja, ali i sve uslove za odgoj dece, dok je majka nezaposlena i u neformalnom životnom partnerstvu.

- Oprostio sam joj i što me je u braku, dok sam čuvao decu kod kuće, varala s osobom istog spola, ali ne mogu oprostiti sve te silne lažne prijave o zlostavljanju jer se kunem da je nisam tukao, već sam samo ja zaradio bezbroj šamara od nje. A koliko sam boravio po policijskim "apartmanima", to ni sam ne mogu da izbrojim, a sve to jer je živela dvostruki život skrivajući istinu od mene - nastavlja priču on.

U braku su bili pet godina, a tek lani mu je bivša supruga priznala pravi razlog razvoda.

Za kraj braka saznao je telefonom. Kako kaže, bio je na poslu kada ga je supruga nazvala i rekla mu da se nalazi u socijalnoj službi gde proverava svoja prava.

" Nakon razvoda svi su mi zatvorili vrata, prijatelji su me odbacili i okrenuli mi leđa, nepoželjan sam u društvu, smatraju da sam poludeo", kaže.