RATKO SNIMAO SVAKI RAZGOVOR Kad je čuo naređenje, prvi Mladićev čovek bacio epolete i čin! Otkrio i pravu istinu o Srebrenici!

U Banjaluci je danas nakon duže bolesti preminuo penzionisani general-pukovnik Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović.

Ratko Mladić
Ratko Mladić, Foto: AP

* Milovanović kaže da su Mladić i on zajedno službovali u Makedoniji

* Odlično su sarađivali od prvog do poslednjeg dana, krajem 1996 godine

* I mnogi strani novinari divili su generalu Milovanoviću, koji su imali priliku da ga slušaju u vreme rata

Milovanović, ratni načelnik Generalštaba VRS, svedočio je da se iznenadio zašto ga je general Ratko Mladić, komandant GŠ VRS, odmah po formiranju VRS, postavio za svog zamenika.

Milovanović kaže da su Mladić i on zajedno službovali u Makedoniji, jedno vreme su zajedno radili u Komandi tadašnje Treće armije JNA, lične nesuglasice nisu imali, ali profesionalno su među njima, često, „sevale varnice“.

- Neprestano su se, kako se to kaže u narodu, nadmudrivali kad su u pitanju bile stručne, vojničke stvari, pre svega kad je reč o taktičnim zadacima, pa su mnogi mislili da, posle toga, nećemo ni reč više da prozborimo, a mi smo nastavljali da se družimo – pričao je autoru ovih redova čuveni general VRS.

- Pitao sam Mladića, posle nekoliko meseci, zašto je baš mene postavio za zamenika, na što mi je odgovorio: - Mane, ja se „palim“ na prvu, a ti na treću, ti kao tenkista, znaš da je to najsigurnija brzina.

STALI SU NA STRANU MUSLIMANA I PONIZILI NAS U DEJTONU! Dodik osuo paljbu: Zapad gurnuo BiH u mulj, sada nas guraju u NATO, a krive Ruse - Neće moći!

PADA VLADA U MAKEDONIJI! Zaev najavio vanredne izbore, pa pokušao masno da slaže: To vam je medeni mesec!

BOKI 13 PONOVO U PRITVORU Ukazana mu hitna lekarska pomoć nakon što mu je pozlilo, a onda je vraćen u zatvor! (VIDEO)

Odlično su, kaže, sarađivali od prvog do zadnjeg dana, krajem 1996 godine, kada je smenjen ratni „Mladićev Generalštab“. Sve vreme je bio uz Mladića, koga je, kao i drugi, oslovaljavao „šefe“. Pričao je da je Mladić snimao svaki razgovor, zašto je to činio nikad ga nije pitao, a njemu lično to nije smetalo.

Ostaće zapamćeno kako je Milovanović, još 1994. godine, kad je Srebrenica bila pred vojničkim padom, pozvao Mladića i Karadžića da se izjasne da li da vojska ulazi u Srebrenicu ili ne. VRS nije tada ušla u Srebrenicu, mada su sve svetske agencije tvrdile da je već ušla, a samo je tada TV Novi Sad, argumentovano i dokumentovano, prikazala da to nije tačno.

Manojlo Milovanović
Manojlo Milovanović, Foto: Printscreen

- Mladić i Karadžić bili su u inostranstvu, tražio sam da se izjasne, jedan je bio za ulazak u grad, drugi je bio protiv, ostavio sam im da se do ujutru usaglase, ali se nisu javili –pričao nam je Milovanović.

– Pošto se nisu usaglasili, povukao sam vojsku, otišao u Krajinu i nikada se više nisam vratio u taj deo RS, a Srebrenicu sam, potom, gledao samo na TV. Bio sam protiv akcije na Srebrenicu u julu 1995. godine, smatrajući da je bolje da meni pošalju te jedinice u Krajinu, koja je bila na velikim mukama. Nisu me slušali i, eto, dogodilo se to što se dogodilo. Objašnjavali su da je akacija u Srebrenici i Žepi bila važna „da bi se povratio vojnički moral, posle nekih poraza“, ali to mi nikako nije išlo u glavu.

SIRIJA U BOSNU VRAĆA OKORELE DŽIHADISTE Jedan ima crvenu interpolovu poternicu, a trojica potragu! Region na nogama!

UREDNIŠTVO TELEVIZIJE DONELO ODLUKU! Zbog propusta u nacionalnom dnevniku - sledi brutalna kazna! Menja se uređivačka politika, gledaoci će biti šokirani (FOTO)

SRPSKA ĆE SE UJEDINITI SA SRBIJOM! Dodik izustio gorku istinu, a onda opsovao srpskog političara: Je*eš njega, meni je ispod časti da ga uopšte komentarišem!

General Milovanović je propatio i što nije dozvoljeno da srpska vojska uđe u Bihać, mada ga je imala „na tacni“. Tada je, u jednom trenutku, bacio generalske epolete i činove, kada je čuo za suprotnu komandu. Nije krio razočarenja, a nije ni potvrđivao, ali ni demantovao da su za neulazak u Bihać uzete desetine miliona dolara.

Više puta je upitan za njegova svedočenja pred Haškim sudom i drugim sudovima, što mu je, često, prebacivano:

- Ne svedočim o konkretnom delovanju bilo kog čoveka, već samo sam, praktično, veštak događaja. Ono što govorim iza toga stojim.

Barbara Vitez viđena u noćnom klubu u Mađarskoj!

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 23:44 "Devojka je pre mesec dana bila u jednom noćnom klubu u Budimpešti, i to u dva navrata. Ljudi su je prepoznali i slikali", tvrdi detektiv Stevan Đokić. Barbara Vitez, Foto: privatna arhiva Barbara Vitez iz Sente, koja je nestala 25. novembra 2016.

I mnogi strani novinari divili su generalu Milovanoviću, koji su imali priliku da ga slušaju u vreme rata. Tako je nastala priča o „generalu koji ima 50 kilograma, a 48 kilograma mozga“.

Dosta je poštovao, kao retko ko, ne samo prekaljene vojnike i oficire, već i novinare, koji su bili na prvim linijama fronta, gde se najbolje mogla da ustanovi istina. Bio je veliki protivnik ratnog profiterstva.

Bonus video

GUŽVA NA BIRAČKIM MESTIMA U GRAČANICI

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi