POPLAVA U CENTRU GRADA Jutros bilo sunčano, popodne haos! Pljusak i grad rasterali vozače, ne vidi se prst pred okom! (VIDEO)

Voda nadošla i na ulicama i na parkingu

Poplava, Sarajevo
Poplava, Sarajevo, Foto: Youtube Printscreen

Zbog snažnog nevremena koje je u poslepodnevnim satima pogodilo Sarajevo, u gradu je došlo do plavljenja brojnih ulica.

Najveće poplave ekipe portala Klix.ba su zabeležile u Titovoj ulici, kao i na Baščaršiji. Međutim, kritično je bilo i u naselju Hrasno, gde su poplavljeni brojni parkinzi i ulice.

Poplavljeni su i mnogi delovi Opštine Novi Grad, a posebno je bilo kritično u ulici Safeta Hadžića. I u naselju Alipašino polje zabeležene su poplave, kao i u naselju Nova Otoka.

Kamera čitalaca portala Radiosarajevo.ba zabeležila je i poplavu ulice Čurčiluk mali na Baščaršiji, dok je kamera fotoreportera ovog portala snimila nadiranje vode na glavnu ulicu iz Logavine.

Do kolapsa saobraćaja došlo je i kod Hitne pomoći u Sarajevu.

Klix.ba navodi da je, iako je u jutarnjim satima i u podne bilo sunčano vreme u Sarajevu, poslepodne došlo do snažnog pljuska sa grmljavinom koji je doveo i do kratkotrajnog grada.

Zbog jakih padavina ulice grada su preplavljene tako da je otežano odvijanje saobraćaja.

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina iz BIHAMK-a, savetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim deonicama, kao i na mestimično veće količine vode na putevima.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi