Hrvatska policija maltretira izbeglice
Printscreen Youtube
Hrvatska policija maltretira izbeglice

Printscreen Youtube

Hrvatska policija, Foto: Printscreen Youtube

U subotu oko 20 sati, pijani I. K. (55) pokušao je da ubije Juricu B. (30) iz Topličice pokraj Novog Marofa i njegovog prijatelja (53) u dvorištu Juričine kuće.

PROČITAJ JOŠ:

Još dvema osobama zapretio je ubistvom. Potom je odšetao, ali policajci su ga zatekli i uhapsili nedaleko od mesta napada. Kako pišu hrvatski mediji, I. K. je došao u dvorište i bez ikakvog povoda najpre fizički napao a potom nožem, koji je doneo sa sobom, u grudi ubo starijeg muškarca, a zatim i vlasnika kuće u stomak.

"U kući se stalno pijančilo"

- Mislim da je čovek koji ih je napao Juričin tast. Više nije mogao sve to da trpi, pa je hteo sam da napravi red i uzeo pravdu u svoje ruke. Jurica i njegova supruga kupili su kuću i doselili se pre šest-sedam godina. Nisu se ni s kim družili. Uglavnom žive izolovano. Ali u toj kući se stalno pijančilo. Najžalosnije je što će sad najviše stradati onaj koji je sve to želeo da spreči. Mislim da je bilo samo pitanje vremena kad će se sve to dogoditi - kažu meštani Topličice.

Jurica B. teški je invalid, pa policija osumnjičenog za napad na njega tereti za pokušaj teškog ubistva, a za napad na drugog muškarca terete ga "samo" za pokušaj ubistva.

PREPORUČUJEMO:

Narušeni odnosi u porodici

- U vreme napada u kući je bilo više muškaraca. Jurica je bio u invalidskim kolicima. Stradao je pre nekoliko godina kad se vozio autom s prijateljem iz noćne smene s posla. Otada je invalid. Imaju troje male dece. Porodica je pod nadzorom Centra za socijalnu zaštitu. Mislim da je centar probleme te porodice već odavno mogao da reši da je bilo volje i da se to nije trebalo dogoditi. Jurica se po cele dane vozio autom koji je prilagođen njegovom invaliditetu, pa mislim da je uglavnom sam nabavljao piće ili su mu ga donosili prijatelji - kaže meštanka.

Ako je to tako, porodična atmosfera u takvim uslovima nije bila pogodna za odgoj i rast dece.

- Vidjeli smo da je Hitna dolazila kod porodice Jurice B. Kasnije, oko 1 sat, došli su i vatrogasci. Oni su ispirali krv nakon nesreće. Iznenađeni smo, ali to je bilo očekivano - kažu meštani.

Ističu da porodica živi od Juričine penzijee i invalidnine, a da je Ivana zaposlena kao negovateljica invalidnog supruga te da primaju i dečji doplatak. U policiji su potvrdili da je osumnjičeni bio pod uticajem alkohola i da je s jednim od povređenih u nekakvoj rodbinskoj vezi. Ranjenike su prevezli u varaždinsku bolnicu, gde su ih operisali.