VOZIO BEZ DOZVOLE! Jeziv preokret velike tragedije na Skadarskom jezeru, monahu potvrđena optužnica za pogibiju četiri osobe!

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv sveštenika Neofita, odnosno Gorana D. Kimpanova iz Zrenjanina, zbog tragedije na ušću reke Morače u Skadarsko jezero.

Porodica Kumburović
Porodica Kumburović, Foto: Facebook Printscreen

U nesreći su stradale četiri osobe posle prevrtanja čamca 3. februara 2019, a kojim je okrivljeni Kimpanov upravljao, saznajemo u tom sudu.Branilac smatra da je pravno neprihvatljivo da je, kako je navedeno u optužnici, Kimpanov s umišljajem izvršio krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti".

Naveo je da je nesporna je činjenica da je njegov branjenik upravljao čamcem 3. februara ove godine, te da je takođe nesporna činjenica da se čamac usled jakih talasa izazvanih iznenadnim vetrom prevrnuo, te da su se tada utopili Ratko, Jana i Nina Kumburović, i Darko Vujošević.

"Nesporna činjenica da je upravljao plovilom, bez dozvole za plovidbu, i da je upravljao plovilom bez prsluka za spašavanje za sve putnike, na šta su ga obavezali pravni propisi.

Ali je netačno da je tom prilikom opšteopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život ljudi, kada je nastupila smrt više lica, pri čemu je bio svestan da može učiniti delo i da je na to pristao", istakao je tada advokat Krpović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi