Makedonija, Skoplje, referendum
EPA/Valdrin Xhemaj
Makedonija, Skoplje, referendum

EPA/Valdrin Xhemaj

 Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

PROČITAJTE JOŠ:

 

Makedonska TV21 objavila je da će u 21 čas večeras početi sednica Sobranja. Ova televizija navodi da nema zvaničnu potvrdu, dok su drugi mediji istu informaciju pripisali predsedavajućem Sobranja Taljatu Džaferiju.

U Sobranju je kao na stočnoj pijaci“, napisao je ranije danas poslanik Demokratske partije Srba Ivan Stoiljković na Fejsbuku.

Pod naslovima „Dan de u Sobranju“ i „Drama u parlamentu“, mediji su tokom dana izveštavali da je gotovo izvesno da stranke na vlasti nisu uspele da namaknu dvotrećinsku većinu koliko im je potrebno za usvajanje ustavnih promena. Odluka je zato iznenađenje za mnoge.

mak

Makedonija, Skoplje, referendum

EPA/Valdrin Xhemaj

 Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Prema tom sporazumu, koji su u julu potpisali Atina i Skoplje, Makedonija bi trebalo da promeni ime u „Republika Severna Makedonija“.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, poslanik Antonio Milošoski zajedno sa ostalim poslanicima VMRO-DPMNE rekao da će oni glasati u skladu sa voljom naroda izraženom na nedavno održanom referendumu koji nije uspeo, jer na njega nije izašao dovoljan broj gađana.

Upitan da li je tačno da će sedam poslanika njihove stranke glasati za ustavne promene, Milošoski nije direktno odgovorio, ali je rekao da Džaferi bez odlaganja stavi predlog ustavnih amandmana na glasanja kako bi se videlo da li vlast ima dvotrećinsku većinu.

„Predlog ustavnih amandmana treba staviti na glasanje i tada će se videti da li je volja naroda veća od pritisaka na zakonodavca“, rekao je Milošoski.

On takođe nije odgovorio na pitanje „zašto i ostali poslanici“ VMRO-DPMNE ne prisustvuju konferenciji za novinare.

Komentari (5)

stanko

20.10.2018 02:27

Demokratija ??? Zasto je bio referendum??? Stidite s

baba roga

20.10.2018 05:46

Čemu referendum ?

beli vrabac

20.10.2018 08:57

Bravo, neka svi vide kako su u makedonskom parlamentu g.vna isplivala na površinu. Kako da se kaže, negativna selekcija.

Ja

20.10.2018 09:31

Naravno da nisu izglasli, prisiljeni su...kao sto su "izglasali" i predsednika.