Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

* Narušeni odnosi Rusije i Crne Gore

* Podgorica izabrala prozapadni kurs razvoja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

* Svemu doprinela odluka da se Crna Gora u potpunosti pridruži sankcijama EU protiv Rusije

- Praksa pokazuje da pokušaji formiranja sopstvenog nacionalnog identiteta isključivo na osnovu poricanja istorijskog iskustva i prekida veza sa susedima, a s nadom u svetlu evroatlantsku budućnost, vode samo do povećanja konfrontacije u regionu koji je, i bez toga, opterećen brojnim izazovima - navodi se u saopštenju Ministarstva dostavljenom podgoričkim "Vijestima".

Pročitajte još:

Rusko Ministarstvo je u odgovoru "Vijestima" na pitanje kakvi su trenutni odnosi dveju zemalja, izrazilo nadu da će se stvoriti uslovi za povratak razvoja rusko-crnogorskih odnosa na uzajamno korisnim osnovama.

Milo Đukanović uslikan u klubu sa muškarcem! Balkanski bandit u zagrljaju pohotnog Italijana! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 10.08.2019. 14:36 Selfi je nastao u klubu Twiga u Monaku koji je u vlasništvu Flavija Brijatorea, pre 5 dana. Milo Đukanović, Foto: EPA/Armando Babani * Kako jedan ozbiljan predsednik države može da se spusti na ovaj nivo?

Dobri odnosi Crne Gore i Rusije narušeni su posle zaokreta crnogorskih vlasti ka Zapadu i odluke da državu vode ka članstvu u NATO-u, kao i odluke da se u potpunosti pridruže sankcijama EU protiv Rusije, podsećaju "Vijesti".

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista