Tuga
Shutterstock/Ilustracija
Tuga

Shutterstock/Ilustracija

Tuga, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Sve se dešava u Bjelovaru. Tužbu su podigli Ivan i Đurđica, par koji živi u Nemačkoj. Njih dvoje su 2013. godine zbog nerešenih imovinskopravnih pitanja podigli tužbu protiv svoje komšinice Marice (56).

Naime, kako su ispričali Ivan i Đurđica na sudu, krajem 2012. godine, kada su se vratili kući iz Nemačke, prijatelji i komšije preneli su im da ih Marica kleveće i priča o njima ružne stvari.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Govorila je, kažu, da su njih dvoje prolupali, da su zapali u bedu i da ne znaju šta da rade, a u jednoj radnji pred komšilukom je pričala da su sve izgubili, da nemaju šta više da rade u Hrvatskoj i da mogu da se pokupe i vrate kod dece u Nemačku.

Supružnici su naveli i da su početkom 2013. godine Maricu sreli u jednoj radnji prilikom kupovine hrane za pse. Marica je pri izlasku ljudima pokazala na njih i govorila da su to "ljudi koji jedu pseću hranu".

Ivan i Đurđica na sudu su na veli da zbog stida više nisu izlazili u grad, i da su se osećali poniženo i depresivno jer svaki put kada dođu u Hrvatsku, svi ih ispituju u kakvom su zaista stanju i prepričavaju im Maričine priče.

 

Marica, s druge strane, tvrdi da se ne smatra krivom i da ništa od toga nije rekla, kao i da takve reči i uvrede ne bi uputila ni životinjama, a kamoli ljudima. Priznala je da su se stvari navedene u optužnici događale, ali da su svedoci sve pogrešno shvatili i preneli. Nakon toga, odbijala je da dalje odgovara na pitanja, čak i svog advokata.

Epilog je taj da će Marica, koja prima penziju od 1516 kina, morati da plati kaznu od 5.000 kuna. Ipak, u pitanju je uslovna kazna koja neće biti izvršena ako Marica u narednih godinu dana ne počini novo protivzakonito delo.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS OVDE