Bruno Mankuso
Youtube Printscreen
Bruno Mankuso

Youtube Printscreen

Bruno Mankuso, Foto: Youtube Printscreen

- Pravo je čudo da nije bilo više mrtvih s obzirom na jačinu plinova koji su brzo ispunjavali potpalublje jedrenjaka Atlantia”, rečenica je koja se mogla čuti tokom iscrpne istrage u hvarskoj luci, a koji su nadgledali italijanski policajci.

I dok se lekari još bore za živote dvoje dece koja su, u teškom stanju, na aparatima u splitskoj bolnici, ostalo troje preživelih, koji se oporavljaju od trovanja uglen monoksidom, ne prestaju da prepričavaju trenutke užasa “kada su osetili neopisivu nemoć, mučnine, a potom i šok dok su pokušavali da ožive preminulog prijatelja Eugenija Vincija (57) - menadžera sa Sicilije.

Pročitajte još:

 Drugi dan godišnjeg

Nekoliko sati nakon hospitalizacije u splitskom KBC-u jedan od preživelih, Bruno Mankuso, inače bivši italijanski senator i trenutni gradonačelnik jednog sicilijanskog mesta, u telefonskom razgovoru podelio je s medijima trenutke užasa i brigu za dvoje teško ozleđene dece.

- Kako smo bili samo srećni što smo došli u Hrvatsku. Planirali smo da plovimo osam dana. To putovanje smo svi zajedno organizovali i osmislili. Obišli smo ostrva i Dubrovnik. I stvarno smo uživali na Hvaru tog drugog dana našeg godišnjeg. Veče smo proveli u restoranu na rivi, gde je nas četvoro večeralo dok deca hranu nisu ni probala, tako da smo trovanje hranom već u startu odbacili jer su upravo deca najteže stradala - izjavio je Mankuso za medije, odmah bacivši sumnju na trovanje plinom koji se u kabine uvukao kroz klimatizicioni sistem.

Medvedica naišla sa mečetom, a onda usledio je horor!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 14.08.2019. 18:49 Završio kod lekara Medved, Foto: screenshoot/Youtube * Slovenački lovac povređen kad ga je napao medved u Alpima * Drugi zabeležen ove godine * Medvedica ga napala dok se odmarao ispod drveta Jedan slovenački lovac lakše je povređen kada ga je napao medved u šumi u jugozapadnom delu Alpa, saopštila je danas policija Nove Gorice.

Čim je ponoć otkucala, italijanski turisti su se vratili na brod da bi već dva sata posle toga plin kao tihi ubica u njihovim kabinama počeo da deluje.

- Odjednom nam je svima postalo loše. Odvukao sam se do kupatila i povratio. Pozlilo je i mojoj supruzi, ali nekako smo uspeli da se primirimo. Zaspali smo kao omamljeni do jutra. Na tom jedrenjaku izgubio sam, mogu tako reći, mog brata. Po struci sam lekar nefrolog i pokušavao sam da mu pomognem, ali nije išlo. Srce mi puca od tuge. Kad sam se probudio i ustao onakav malaksao, zatekao sam Eugenija s poovredom glave i torza koje je zadobio pri padu u tuš-kabini - zaključio je Mankuso, otkrivši da su kobne večeri svi spavali na desnoj strani broda.

Inače, Eugenio Vinci je krajem prošlog veka, kao generalni direktor kompanije Pop 84 koja je proizvodila italijanske farmerke, imao poslovnu saradnju sa gradom podno Marjana jer je njegova fabrika bila u to vreme sponzor Košarkaškog kluba Split.

Paolo Fratura, bivši predsednik regije Molise, s nevericom čita vesti o stradanju njegovog dobrog prijatelja u Hrvatskoj.

Ljubitelj Hrvatske

- Izgubio sam jako dragog prijatelja, bio mi je kao brat. U nedelju mi je poslao poruku iz Hrvatske: ‘Bogovski uživam, samo još ti jedino radiš’. Umro je na besmislen način. Bio je jako predan svom poslu i veselio se trenucima koje je provodio s porodicom i prijateljima - ispričao je italijanskim medijima Fratura, polažući sve nade u hrvatske lekare da će uspeju da spase dvoje otrovane dece.

Meštani Skiace, odakle je Vinci rodom, kao i mesta u kojem je Mankuso gradonačelnik, šokirani su tragedijom koja je snašla njihove sugrađane.

- Eugenio i Bruno, kao i Franko Trifiro nerazdvojni su prijatelji. Nedeljama pre nego što su otišli u Hrvatsku, pričali su nam o tom putovanju. S nestrpljenjem su ga očekivali jer vrlo cene hrvatske lepote i gastronomiju. Kad je prva vest u medijima objavljena o mogućem trovanju školjkama koje su jeli nekoliko sati pre nego što im je pozlilo, nisam mogao da prestanem da se čudim jer sam i sam prošao Hrvatsku, gde sam se uverio u kvalitet proizvoda, ali i oni jako paze na to gde jedu - otkrio je ugostitelj iz mesta u kojem je preminuli gradonačelnik stalno dolazio.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!