KRIVOKAPIĆ TAJNO ZADUŽIO ZEMLJU! Isplivala velika afera, tužilaštvo pokreće istragu, umešani i u gašenje Montenegro Erlajnsa!

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je izviđaj zbog zaduženja zemlje od 750 miliona evra krajem prošle godine i objavljivanja likvidacije Montenegro Erlajnsa,

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen youtube

Više nevladinih organizacija podnelo je SDT krivične prijave protiv dela članova vlade premijera Zdravka Krivokapića u vezi sa, kako navodi portal CdM, tajnim zaduženjem zemlje i protiv tri člana vlade zbog objavljivanja likvidacije MA na konferenciji za novinare.

Iz ovog tužilaštva su na upit CdM-a odgovorili da je “postupak izviđaja" u toku i da više informacija i podataka ne mogu da saopšte radi zaštite interesa postupka.

Da li će Krivokapićevi ljudi biti osuđeni?

Ukupan broj glasova: 1198

 • Da: 64% (762)
 • Ne: 36% (436)

NVO Montenegro Internešenel zatražilo je od Specijalnog državnog tužilaštva da pokrene istražni postupak protiv ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića povodom informacije o emisiji obveznica i zaduženju države Crne Gore u visini od 750 miliona evra.

Ta nevladina organizacija zahteva od Specijalnog državnog tužioca da u skladu sa nadležnostima ispita na osnovu kojeg zakona se nova vlada zadužila u navedenom iznosu, preko koje banke i brokera je odrađena emisija obveznica (s obzirom na činjenicu da je, prema objavljenoj biografiji, i sam ministar u tom poslu), kao i da li je ministar Spajić imao aranžmane u vezi ove emisije i pre imenovanja, dodaje se u tekstu.

Montenegro airlines
Montenegro airlines, Foto: Printscreen/Youtube

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo je Agenciji za sprečavanje korupcije izjašnjenje i prateću dokumentaciju o zaduženju Crne Gore za 750 miliona evra emisijom državnih obveznica, objavili su mediji.

Agencija je pokrenula postupak za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa u slučaju zaduživanja države i tražila izjašnjenje premijera Krivokapića.

Vlada je emitovala državne obveznice samo dva dana nakon što je konstituisana 9. decembra prošle godine, i još uvek nije obelodanila odluku o zaduženju, iako su je odmah tražili poslanici Skupštine Crne Gore.

Krivokapić je, napominje CdM, saopštio da su tu odluku pripremali tajno zbog strahovanja od opstrukcije.

Poslanici opozicionih partija SDP i SD Raško Konjević i Damir Šehović zatražili su parlamentarnu istragu zbog ovog zaduženja, koja je dogovorena za ovaj mesec.

Povezane vesti

 • Korisnik: Holuk
  21/01/2021 - 17:07
  Na sledecoj sednici vlade treba zabraniti sve NVO i vise nece biti problema. Tako isto i u Srbiji treba izbaciti sve narodne i drzavne neprijatelje iz drzave. Hocemo slobodu u pravom smislu. Necemo da neko vlada drzavom pored od naroda izabranih ljudi.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi