Razija Dacić
facebook.com
Razija Dacić

facebook.com

Razija Dacić, Foto: facebook.com

Božo Vujadinović (18) preminuo je nakon što ga je Razija Dacić iz Rožaja ubola nožem u srce.

Raziji Dacić iz Rožaja, osumnjičenoj za ubistvo Boža Vujadinovića (18) iz Podgorice, određen je pritvor do 30 dana. Rožajka je tvrdila da se sa Vujadinovićem otimala oko noža i da je mladić, navodno, hteo da se ubije.

Sa teškim povredama i ozbiljnom ubodnom ranom na grudima, Vujadinović je primljen u Klinički centar Crne Gore. Kardiohirurzi su pokušali da ušiju pocepano srce, ali je mladić, uprkos naporima lekara, preminuo. 

Doktori su odmah alarmirali policiju koja je u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, nekoliko sati posle krvavog incidenta, locirala i privela Raziju Dacić.

Dacićeva mu je, prema prvim informacijama, zarila nož u srce ne ostavljajući mu šanse da preživi, a branila se da se sa Vujadinovićem otimala oko noža i da je mladić, navodno, hteo da se ubije, a da je ona pokušavala da ga spreči da to ne učini, ali da je on ipak "sam sebi naneo povredu".

 

Da Razijina priča ne odgovara istini, saznalo se kada su policajci pronašli nož kojim je nanela smrtne povrede mladiću, a koji je Razija, želeći da prikrije tragove, obrisala od krvi. Takođe, njene izjave bile su pune kontradiktornosti zbog čega istražitelji nisu poverovali u njenu priču o spasavanju nesrećnog mladića.

Nakon dugog ispitivanja, Dacićeva je konačno priznala da je ubila osamnaestogodišnjaka, ali o motivima zločina nije želela da govori.

U kakvom su odnosu sredovečna žena i tinejdžer, takođe, je ostalo nepoznato, ali je izvesno da su bili prijatelji na Fejsbuku i da mu je ona još 2016. godine ostavljala komentare da je "sladak", ali i pregršt raznih emotikona i "stikera".

Izazvala požar u kom joj je izgorela ćerka

Kako prenosi crnogorski CDM, Dacićeva je odavno poznata organima gonjenja, a do nedavno je radila kao konobarica.

Prvi put je pravosnažno osuđena 2000. godine i to na osam godina robije, jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomesečna ćerka E. D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L. To delo je kvalifikovano kao teško krivično delo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

Veće Vrhovnog suda Crne Gore osudilo je tada Rožajke Enisu Lukač i Raziju Dacić na po osam godina zatvora. U optužnici se navodi da su Enisa i Razija u Rožajama u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala zapalile sveću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje ostavljajući devojčice same.

- Nakon 11 sati odsustvovanja one su se vratile do barake, od koje je ostalo samo zgarište - pisalo je u optužnici.

Komentari (1)

Kojo

03.12.2019 10:31

Kamenovanje...