Uzdolje kod Knina
Youtube/Printscreen
Uzdolje kod Knina

Youtube/Printscreen

Uzdolje kod Knina, Foto: Youtube/Printscreen

Navijači splitskog Hajduka koji su letos u Uzdolju napali u jednom kafiću Srbe koji su pratili utakmicu beogradske Crvene zvezde, ukinut je pritvor i oni bi danas trebalo da izađu na slobodu.

Advokat jednog od osumnjičenih, Edvard Sušac, izjavio je da je sudsko veće odbacilo predlog Državnog tužilaštva i poručio da je doneta zakonita odluka uzimajući u obzir maksimalno trajanje istražnog zatvora za delo koje im se stavlja na teret, prenosi zagrebački Dnevnik.

U optužnici koja je juče podignuta protiv 15 pripadnika navijačke grupe Torcida, napadača na Srbe u Uzdolju, predloženo je da se desetorici okrivljenih produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

 

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje, oštećenje tuđih stvari i nanošnje telesnih povreda.

Napadači, starosti od 19 do 28 godina, državno tužilaštvo tereti da su 21. avgusta oko 22.15 sa više automobila došli do kafića u Uzdolju kod Knina znajući da se u njemu nalazi veći broj Srba koji su pratili fudbalsku utakmicu Crvene zvezde.

Petero gostiju, među kojima i jedno dete, zadobili su telesne povrede, a šteta pričinjena vlasnici kafića procenjuje se na oko 25.000 kuna (oko 3.400 evra).