Napad na srpske mladiće u Vukovaru
Youtube/Printscreen
Napad na srpske mladiće u Vukovaru

Youtube/Printscreen

Napad na srpske mladiće u Vukovaru, Foto: Youtube/Printscreen

Danas su napadnuti srpski đaci u Vukovaru ispred škole "Nikola Tesla" u kojoj se školuju deca i srpske i hrvatske nacionalnosti. Trojica mladića srpske nacionalnosti bili su predmet brutalnog prebijanja od strane čak 30 hrvatskih huligana koji su ih čekali ispred škole. 

Pročitajte još:

Posle brutalnog prebijanja srpske dece po ko zna koji put do sada, hrvatski mediji su brže bolje požurili da ceo slučaj predstave kao "napad srpskih omladinaca na trojicu jadnih Hrvata" i to usred mržnjom nadojene Hrvatske, gde i policija tuče Srbe!

ANKETA: Da li su Srbi danas sigurni u Hrvatskoj?

 

Prenosimo vam kako su to hrvatski mediji preneli:

- Prema rečima majke 19-godišnjaka reč je o sukobu 30-ak mladića srpske nacionalnosti i trojice Hrvata. Stupili smo u kontakt sa majkom 19-godišnjeg mladića koji je potražio lekarsku pomoć, koja je u telefonskom razgovoru ispričala tok sukoba i rekla da je reč o međunacionalnom sukobu - dala je uvod spikerka hrvatske televizije, a onda nastupa navodno majka "povređenog mladog Hrvata":

- Kada su išli iz škole kući, on je naišao na grupu od oko 30 srpskih dečaka, omladinaca, ne znam šta su. Stvarno, neki su bili iz škole "Nikole Tesle", a većina nije. Bilo je dogovoreno da će biti napada. Neki su čuli iz WC od nekog dečka koji je naručivao - rekla je majka navodno pretučenog Hrvata Ivana Majstorović, očigledno govoreći neistinu, a potom nastavlja spikerka:

- Njen sin je pretučen kada je pokušao da pomogne dvojici napadnutih kolega - kaže voditeljka na hrvatskoj TV.

- Moj sin je krenuo iz škole u tom trenutku i krenuo je u pomoć svojim prijateljima, što bi svako učinio i onda se vidi na travi moj sin i kako ga mlate, razbijaju mu arkadu, ne zna ni sama čime, bio je oštar predmet tri centimetra dužine i tri centimetra dubine - rekla je Majstorović.

A sada da saznate pravu istinu:

Hrvatski mediji su brže bolje optužili srpske mladiće (može se pronaći tekst na hrvatskim portalima) da su presreli Hrvate, da su ih napali, pretukli ih, a postoji snimak koji je objavljen i na kojem se sve to demantuje.

Zapravo, Hrvati su došli u školu i tražili sukob sa pripadnicima srpske manjine u Hrvatskoj.

Čuje se na snimku jasno kako jedan od Hrvata proziva srpskog mladića gde kaže otprilike:

"Hajde, ti si delija (navijač Crvene zvezde), tuci se samnom."

Video ispod: Ultrafašistički portal "Bujica" preneo kako "Mladi Srbi zlostavljaju Hrvate u Vukovaru"

Hrvatski mladići su očigledno provocirali srpske mladiće, na kraju je došlo do tuče, ali oni su tražili sukob i priliku da napadnu srpsku decu. Majka navodno napadnutog Hrvata okrivljuje srpske mladiće kako su ga napali oštrim predmetom, što je laž, jer u sukobu nije bilo oštrih predmeta.

Bio je samo suzavac i to kod hrvatskog mladića. Niko nije spomenuo da se hrvatski mladić nadrogirao pre napada, nakon toga je njegov drug isto Hrvat pljunuo i napao srpskog mladića.

Ovo nije usamljeni primer napada na Srbe u Vukovaru, Borovu Selu i širom Hrvatske, bilo ih je još mnogo.

Podsetimo se napada na igrače Crvene Zvezde u Splitu, na Rivi, kada je jedan morao da skoči u more kako bi se spasio batina i izbegao možda nešto još gore.

Takođe, napad na Srbe u Borovu Selu zabeležen je kamerama, kada su Hrvati tukli Srbe u kolima.

Preporučujemo:

Komentari (2)

jura

09.10.2020 21:39

Lijepo da ste posijetili brižno o svim incidentima ali opet ništa o uzroku svih incidenata.

Komandant 1001

10.10.2020 09:44

Kaže majka ozleđenog sina Hrvata "....oštrim predmetom naneo mu Srbin ranu na arkadi, 3cm široka i tri (pazi sad) duboka (!!!) .......kako laž ima kratke noge tri centimetra, /pa živ nebi ostao sa tri cm dubokom ranom na glavi/ !!!