ŠOK U KOMŠILUKU, NAPRAVILI KORAK DALJE Hrvatska uklonjena sa zelene liste!

Zbog rasta broja zaraženih virusom Kovid 19 vlada Slovenije odlučila je da sa zelene liste korona zemalja od subote ukloni Hrvatsku, Francusku i Češku, saopštila je danas slovenačka vlada.

Stop
Stop, Foto: Pixabay

To znači da će se te zemlje naći na žutoj listi, i da će biti stroža kontrola pri ulasku u Sloveniju iz tih zemalja i da će putnici morati da idu u dvonedeljni karantin, prenosi STA.

Broj zaraza u Hrvatskoj je premašio 10 slučajeva na 100.000 stanovnika, što je bila sigurna granica, a slovenački ministar zdravlja Tomaž Gantar rekao je da će se danas ili sutra doneti novi pravilnik za postupanje na granici, uz mogućnost da se ponovo uvede obavezni karantin za strance koji budu ulazili u Sloveniju, prenosi Jutarnji list.

Portaparol slovenačke vlade Jelko Kacin malo kasnije je objasnio da se uvodi stroža kontrola na granicama Slovenije, kao i da će putnici koji iz Hrvatske i Mađarske budu ulazili u Sloveniju, dobiti rešenje o karantinu i da će se oni direktno odvesti na adresu navedenu u rešenju.

Čekanje na granici
Čekanje na granici, Foto: Youtube/Printscreen

"Slovenački državljani koji će se u subotu naći u žutoj Hrvatskoj moći će se vratiti bez brige o karantini, ali na granici će morati da dokažu gđ+e su bili u Hrvatskoj", rekao je Kacin.

Slovenija je krajem maja proglasila službeni kraj epidemije, a tamošnji mediji pišu da bi se epidemija mogla proglasiti ponovno u slučaju da broj novih infekcija na dnevnom nivou bude 30.

"Zaraze su povezane sa zabavama, posećivanjem diskoteka preko granice i proslavama koje su dokazano štetne. Moramo da budemo spremni na puno goru situaciju, tako da je vlada procenila da moramo pojačati mere", rekao je Kcin.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi