Stop
Pixabay
Stop

Pixabay

Stop, Foto: Pixabay

Broj zaraza u Hrvatskoj je premašio 10 slučajeva na 100.000 stanovnika, što je bila sigurna granica, a slovenački ministar zdravlja Tomaž Gantar rekao je da će se danas ili sutra doneti novi pravilnik za postupanje na granici, uz mogućnost da se ponovo uvede obavezni karantin za strance koji budu ulazili u Sloveniju, prenosi Jutarnji list.

Portaparol slovenačke vlade Jelko Kacin malo kasnije je objasnio da se uvodi stroža kontrola na granicama Slovenije, kao i da će putnici koji iz Hrvatske i Mađarske budu ulazili u Sloveniju, dobiti rešenje o karantinu i da će se oni direktno odvesti na adresu navedenu u rešenju.

Čekanje na granici

Youtube/Printscreen

Čekanje na granici, Foto: Youtube/Printscreen

"Slovenački državljani koji će se u subotu naći u žutoj Hrvatskoj moći će se vratiti bez brige o karantini, ali na granici će morati da dokažu gđ+e su bili u Hrvatskoj", rekao je Kacin.

Slovenija je krajem maja proglasila službeni kraj epidemije, a tamošnji mediji pišu da bi se epidemija mogla proglasiti ponovno u slučaju da broj novih infekcija na dnevnom nivou bude 30.

"Zaraze su povezane sa zabavama, posećivanjem diskoteka preko granice i proslavama koje su dokazano štetne. Moramo da budemo spremni na puno goru situaciju, tako da je vlada procenila da moramo pojačati mere", rekao je Kcin.

PROČITAJTE JOŠ: