Davor Domazet Lošo
Printscreen Twitter
 Davor Domazet Lošo

Printscreen Twitter

Davor Domazet Lošo, Foto: Printscreen Twitter

Hrvatsko kraljevstvo? 

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izazvao je pažnju javnosti u regionu pošto je rekao da cela Bosna i Hercegovina i deo Srbije pripadaju Hrvatskoj.

Ovo nema veze sa Drugim svetskim ratom, ali zna se da je cela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Nek’ bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve – rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i delovi Banata – dodao je Domazet.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtevima i namerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

„Sloba je živ, zakopali su prazan sanduk“.

Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević je živ, a sanduk na njegovoj sahrani je bio prazan, rekao je svojevremeno Lošo, koji je pre tri godine bio savetnik tadašnje predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ovu šokantnu tvrdnju Domazet-Lošo, koji je tada kao član Veća za državnu sigurnost saradnik hrvatske predsednice, nedeljama je iznosio širom Hrvatske na predavanjima o Domovinskom ratu za profesore istorije.