Hrvatska se pretvorila u koloniju

Na splitsko i dubrovačko područje počeli su masovno da dolaze ljudi zbog regulisanog avio saobraćaja

Hrvatska
Hrvatska, Foto: EPA / Dominik Bat

U Hrvatskoj trenutno boravi 815.000 turista, od kojih je četvrtina iz Nemačke. Najveći broj gostiju odmara se na Viru, a u top pet hrvatskih odredišta smestili su se i Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč.

- Možemo biti zadovoljni s postignutim rezultatima, koji jesu daleko od prošlogodišnjih, međutim, s obzirom na celu situaciju, ne samo u Hrvatskoj nego i na evropskim tržištima, mislim da možemo biti itekako zadovoljni. Brojke pokazuju da smo sada skoro na 50 posto prošlogodišnje sezone, to su kumulativni rezultati od januara do danas - rekao je predsednik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Ocenjuje da se turistički saobraćaj intenzivirao u sedam dana avgusta jer se krajem jula pojačao avio saobraćaj prema Hrvatskoj. Zadovoljan je jer su na splitsko i dubrovačko područje zbog toga počeli dolaziti turisti.

Staničić dodaje da se beleži više individualnih gostiju nego organizovanih dolazaka, a ti su turisti smešteni u privatnim apartmanima. Dobro su popunjeni kampovi i mali hoteli pa se nada da će se taj trend nastaviti i do kraja avgusta.

Povezane vesti

 • Korisnik: Ellen
  08/08/2020 - 21:16
  Sta je sa nasim avio saobracajem?Sta mi cinimo da spasemo turizam,drzava da pomogne agencijama,i da krenemo,postujuci mere protiv korone.Tako bi bilo naispravnije.Ne zatvarajte nas u geto
 • Korisnik: Munem ti blavora
  08/08/2020 - 11:47
  A na slici nema igla gde da padne :))))
 • Korisnik: Trig
  08/08/2020 - 11:40
  Uvek bili
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi