hapšenje lisice
Profimedia
hapšenje lisice

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ubrzo je utvrđeno da ga traži i policija iz Luksemburga jer je tamošnji sud za njim raspisao i poternicu zbog više teških krađa i razbojništava.

Takođe, Kljajić je poznat i srpskoj policiji jer je pre nekoliko godina punio stranice novina kada je pretukao fotografa iz Novog Pazara, i to navodno jer nije hteo da ga fotografiše kada je u Novi Pazar stigao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kljajića splitska policija sumnjiči da je poslednja dva meseca na području Makarske i Tučepa počinio više krivičnih dela i tom prilikom ukrao tri motocikla i razne artikle iz jedne prodavnice.

Kljajuć je po Hrvatskoj pljačkao bahato. U jednoj od pljački došao je pred kancelariju advokata, samo seo na njegov motor, okrenuo ključ u bravi i odvezao se dalje.

Potom je dva dana kasnije, nešto posle 11 sati, zajedno s Aleksandrom Karalićem ušao u prodavnicu u Makarskoj. Uzeo je sa police putnu torbu i u nju počeo da ređa razne vrste riba, sireva i drugih proizvoda i potom samo izašao iz prodavnice ostavljajući za sobom račun od nekoliko hiljada dinara.

Samo pola sata kasnije, ispred još jedne kuće ukrao je motor u čijem volanu se i dalje nalazio ključ. Po istom receptu, samo je seo na dvotočkaša i odvezao se dalje.

Njegovim krađama tu nije bio kraj. Mesec dana kasnije, ispred restorana u Makarskoj, po provedenom receptu ukrao je još jedan motor "jamahu".

Kada su ga kasnije tog dana zaustavili policajci on im je dao italijanski pasoš na ime Andrea Rossi. U tuđ pasoš samo je stavio svoju fotografiju. Policajci su odmah shvatili da se radi o lažnim dokumentima i priveli ga. Međutim, kriminalac se nije dao, pa je počeo da beži, međutim upaoo je u rupu pored puta i slomio nogu, pa su ga policajci sustigli i uhapsili.

Istražni sudija je Kljajiću odredio pritvor zbog opasnosti od bega i ponavljanja dela, a Kljajić je ponudio kauciju od 10.000 evra. Od tri ukradena motocikla dva su pronađena.

- Žalićemo se na ovu odluku i nadamo se da će ona biti usvojena, a kaucija prihvaćena - potvrdio je za "Slobodnu dalmaciju" poznati splitski advokat Vinko Gulišija kojeg je Kljajić angažovao.

O Kljajiću se pisalo 2015. godine kada je, tokom sastanka gradonačelnika i ambasadora nekoliko zemalja, pretukao fotografa Senada Župljanina, tada zaposlenog u Gradskoj upravi Novog Pazara.

Pročitajte i: