mig 21 proslava Oluja Knin Hrvatska
printscreen
mig 21 proslava Oluja Knin Hrvatska, Foto: printscreen

Povodom proslave "Oluje", zločinačke vojne akcije tokom koje je avgusta 1995. godine iz Hrvatske proterano 250.000 i ubijeno više od 2.000 Srba, na kojoj se okupio hrvatski državni vrh, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo demonstriralo je svoju moć naletima preostala dva "miga 21", kakvi se već odavno u razvijenim zemljama koriste ili za obuku pilota početnika, ili kao eksponati u muzejima...

Preporučujemo i:

Interesantno, podršku preletu avijacije sačinjene od dva aviona dala je novinarka TV Nova čija filijala postoji i u Srbiji, samo što beogradska verzija radi protiv srpske države, za razliku od njihovih hrvatskih kolega koje očigledno podržavaju genocid nad Srbima.

Ali, svako se ponosi onim što ima. Hrvatska sa dva raspala "miga 21", a Srbija sa 10 modernizovanih "migova 29". Hrvatska sa zločinom i genocidom počinjenim uz obimnu podršku stranih sila, a Srbija sa svojom slavnom istorijom.

Hrvatska će za nepune dve godine ostati i bez ta dva "miga 21", jer im ističe dozvola za letenje (zbog starosti), dok će Srba za par meseci biti jača za još četiri "miga 29" koji stižu sa remonta u Belorusiji.

Podsetimo, Zagreb ni posle nebrojeno pokušaja tokom poslednjih 14 godina nije uspeo da kupi lovačke avione, pa je već poznato da će vazdušni prostor Hrvatske preuzeti Italija i Mađarska.

Kako stvari stoje, novi borbeni avioni neće biti kupljeni ni u sledećih nekoliko godina, iako im saveznici iz NATO nude svoje polovne letelice.

Pročitajte još:

Komentari (1)

milovan

05.08.2020 14:23

Nekako su uzletili.!!! Ali kako ce da slete.samo Bog zna.????!!!