Hrvati odali priznanje Vučiću: "Srbija je na vojnim lestvicama moći pretrčala Hrvatsku"

Alo.rs | vesti 2021-04-11 12:17:33 2021-04-11 12:17:33

U Srbiji se na obilaznici oko Beograda prevrnuo vojni kamion s topničko-raketnim sustavom Pancir-S1. To je Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić nabavila iz Rusije prošle godine i time ojačala odbranu od letelica do 15 kilometara visine

Instagram/printscreen

U Hrvatskoj ta vest nije pobudila interes, nije bilo zluradih komentara.

Cinik bi rekao, zato što se u Hrvatskoj takvo što ne može dogoditi jer Hrvatska ne poseduje ništa slično, dakle, njima se ništa slično ne može prevrnuti.

Kada je reč o vojnim nabavkama, u Hrvatskoj se Srbiji već duže ne podsmehuju, bez obzira na to što Vučić nabavlja oružje po sličnom sistemu kao što nabavlja i vakcine protiv korone. Odnosno, gde god neko proizvede cepivo, eto Vučića da ga nabavi.

I premda će vojni stručnjaci kritikovati njegove vojne nabavke, gdj on spaja teško spojive stvari poput kineskih naoružanih bespilotnih letelica, ruskog protivavionskog Pancira, bjeloruskih MiG-ova 29 i francuskog protivavionskog Mistrala, činjenica je da u poslednje tri-četiri godine Srbija vrlo ambiciozno obavlja važne vojne nabavke, udvostručuje vojno trošenje, što je rezultiralo time da je na lestvicama vojne moći pretrčala Hrvatsku, prenosi Večernji list.

Expand player
Pogledajte više