SVE NAPETIJE U ZAGREBU Hrvati napravili neoprostivi incident, ponovo mučki udarili na srpske vojnike, a onda je usledila osveta ambasadorke Srbije!

Ponašali se kao da smo još uvek u ratu.

Hrvatska vojska
Hrvatska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

* Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je pozvalo ambasadorku Srbije Miru Nikolić kako bi izrazilo protest

* Navodno su pripadnici Vojske Srbije nenajavljeno i nezakonito ušli u Hrvatsku

* Kadeti Vojne akademije koji su u subotu krenuli u Hrvatsku s namerom da prisustvuju bogosluženju za jasenovačke žrtve vraćeni su sa prelaza Batrovci-Bajakovo

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je pozvalo ambasadorku Srbije Miru Nikolić kako bi izrazilo protest zbog pokušaja, kako kažu u Zagrebu, nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika vojske Srbije u tu zemlju, prenosi Hina, navodeći da je ambasadorka odbila da primi protestnu notu.

ČUVAO STOKU, PA UGLEDAO TELO DEVOJKE (18) U KANALU Jezivi detalji ubistva u Nikšiću: Način na koji je lišena života otkriva motiv zločina

Kako se navodi, na sastanku je hrvatska strana osudila pokušaj ulaska pripadnika vojske Srbije "bez znanja i saglasnosti hrvatskih vlasti i bez poštovanja propisanog postupka najave", kao i da je Ministarstvo izrazilo protest i navedeni događaj ocenilo kao provokaciju sa ciljem izazivanja incidenta.

Ministarstvo je navelo i da su i reakcije zvaničnika iz Srbije koje su usledile, "nastavak neprimerenog postupanja i već duže vreme prisutnog obrasca javnoga govora u Srbiji usmerenog protiv Hrvatske".

lazar 3, vojska srbije
Foto: Ministarstvo odbrane

- Ovo je još jedna potvrda da Srbija nije spremna da se suoči sa sopstvenom prošlošću i odgovornošću za ratove 90-ih godina - navodi se u saopštenju hrvatskog Ministarstva.

ČUVAO STOKU, PA UGLEDAO TELO DEVOJKE (18) U KANALU Jezivi detalji ubistva u Nikšiću: Način na koji je lišena života otkriva motiv zločina

Kadeti Vojne akademije koji su u subotu krenuli u Hrvatsku s namerom da prisustvuju bogosluženju za jasenovačke žrtve vraćeni su sa prelaza Batrovci-Bajakovo. Delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena.

Hrvatska vojska
Hrvatska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

U prtljagu su im bile službene uniforme, što je, kako su istakli u Ministarstvu odbrane, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

RODITELJI DREŠE KESU Direktorka Ana kategorična: Škole nemaju novca za nastavu! Svaki učenik mora da plati 1.400 dinara, ili časova neće biti!

 

Aleksandar Vučić i Andrej Plenković
Foto: Predsedništvo Srbije

Hrvatski premijer Andrej Planković je tim povodom rekao da se radi "nenajavljenom, neprijavljenom i nedogovorenom dolasku kako bi boravili na području Jasenovca", odnosno provokaciji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije, ali je rekao da ne želi da detaljnije ulazi u komentare hrvatskog vrha koji su usledili.

MEĐU GRAĐANIMA ZAVLADAO STRAH Omiljeno letovalište Srba na udaru pijavica sa gradom! Nevreme tutnji, kiša lije bez prestanka!

REGION SE NOĆAS TRESAO Građani otkrili šta se tačno desilo: Nije im bilo prijatno

EKSKLUZIVNO! ALO.RS PRVI U SRBIJI OBJAVLJUJE! Prisluškivani razgovor Jeremićevog prijatelja! Svi su deo GRANDOVOG klana! Skandal neslućenih razmera!

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi