DODIK ZAVALIO ŠAMARČINU PLENKOVIĆU! Hrvati hoće da svog ambasadora razapnu na krst, u njegovu odbranu je stao samo ON!

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas, povodom, kako je rekao, orkestriranih napada na hrvatske predstavnike koji su 9. januara bili u Banjaluci, da su njemu svi gosti dragi.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Što se ambasadora Hrvatske u BiH, Ivana Del Vekija tiče, Dodik je rekao da on nije bio ni na jednom od prijema koji su održani toga dana povodom Dana Republike Srpske.

- Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negde ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci - rekao je Dodik.

On je dodao da se tek negde na kraju prijema susreo sa Del Vekiom.

- Kako to neko tumači, to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju - poručio je Dodik, prenela je sarajevska N1 tv.

Dodik je rekao da će zvaničnici iz Republike Srpske "uzvratiti Hrvatima na njihov poziv kada budu obeležavavali važne narodne praznike".

- Mi ćemo tada biti sa njima, bez obzira na to što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem - kazao je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH je primetio da je u svemu tome video orkestrirani napad na one koji bili na svečanosti.

- Još jednom sam zahvalan gospodinu Čoviću. Mislim da je to deo njegovog opredeljenja da gradi dijalog sa narodima u BiH - kazao je Dodik.

Povezane vesti

 • Korisnik: zagondzija
  11/01/2019 - 20:47
  Ziv bio Mile srbine!!! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi