Amfilohije
Alo! M.Josida
Amfilohije

Alo! M.Josida

Foto: Alo! M. Josida

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, čovek politike i da "ne zna šta je crkva, ne može ni znati kad nije kršten".

 

Patrijarh Irinej

Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- On je političar, i on je čovek partijski, njemu je crkva isto što i partija. On ne zna šta je crkva, ne može ni znati kad nije kršten. I onda podređuje crkvu politici, i onda i mene napadaju, kao ja sam sad eksponent neke velikoruske ili velikosrpske ideje, to je potpuna besmislica - rekao je Amfilohije u intervjuu za RTS, naglašavajući da je on pre svega hrišćanin, episkop pravoslavne crkve, hrišćanske.

Pročitajte još:

Na napomenu da je Đukanović ove godine najavio da će raditi na obnovi autokefalne crnogorske crkve, Amfilohije kaže da se u međuvremenu suštinski ne vidi da se dogodila bilo kakva promena.

https://www.alo.rs/vesti/region/isprskali-su-mi-sprej-u-oci-pa-me-udarali-na-parkingu-dok-se-nisam-onesvestio-spasili-su-me-svestenici/247726/vest

- Ta ideja da država stvara crkvu, i to sekularna država, to je zaista jedinstveni fenomen - ocenio je.

Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

Foto: Tanjug

Na pitanje da li u bilo kakvoj podeli uloga postoji bilo kakva mogućnost da bude patrijarh nekakve nove crkve, Amfilohije je odgovorio:

https://www.alo.rs/vesti/region/isprskali-su-mi-sprej-u-oci-pa-me-udarali-na-parkingu-dok-se-nisam-onesvestio-spasili-su-me-svestenici/247726/vest

- Novi patrijarh? (smeh) To je apsolutna laž. To jedino ako bih izgubio pamet, i savest, i svest. Radujem se Bogu što imam patrijarha Irineja, našeg Čačanina, to je moj patrijarh, jedini koga priznajem i do sada i dok sam ja živ, i dok je on živ - kazao je Amflohije.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista